28η Οκτωβρίου στον Αγρό.
Απο Κατερίνα Συριοπούλου
Δημοσιεύθηκε: 27 Οκτωβρίου 2016

Ανάδρομος Ερμής, Πανσέλινος του Κριού, σύνοδος Πλούτωνα /Αρη στον Αιγώκαιρο… όχι όχι δεν θα σας πω τα ζώδια αλλά κάτι συμβαίνει εκεί πάνω και μας έχει επηρεάζει εμάς εδώ κάτω!! Εμείς οι Κριοί έχουμε υποφέρει αρκετά το τελευταίο διάστημα με τα «τερτίπια» των αστεριών γι’ αυτό θα σας προτείνω μια μικρή εξόρμηση με το ταίρι σας αν δεν τον/την έχετε στείλει μέχρι τωρα!

Και επειδή έρχετε και η 28η Οκτωβρίου που ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΟΥ πέφτει Παρασκευή το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα μείνουμε στην πόλη. Οι επιλογές για εξόρμηση είναι πάμπολλες αλλά εμείς επιλέγουμε το όμορφο χωριό της Πιτσιλιάς, τον Αγρό!

Στον Αγρό εκτός από το πασίγνωστο ξενοδοχείο ΡΟΔΟΝ θα βρεις μικρά παραδοσιακά καφενεία που συχνάζουν κυρίως οι ντόπιοι αλλά και το μοντέρνο καφέ του κέντρου Νεότητας το οποίο έχω επισκεφτεί ένα βράδυ και έχω να πω πως δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα μπαράκια της Λεμεσού.

Σουλατσάρουμε στο χωριό γνωρίζοντας τους φιλόξενους κατοίκους του προσπαθώντας να αποσπάσουμε όσες περισσότερες πληροφορίες μπορούμε για το παραδοσιακό γλυκό τριαντάφυλλο, βγάζουμε selfies και ανηφορίζουμε για το παραδοσιακό καφενείο «Το μπακάλικο του Χαψή» αφού έχουμε είδη παραγγείλει το πρωινό μας από πριν.

Πέτρινο με παραδοσιακή διακόσμιση ο «Χαψής» είναι ένας χώρος που σίγουρα θα λατρέψεις με την πρώτη ματιά και δεν θυμίζει τίποτα στα παραδοσιακά καφενεία που συχνάζουν οι χωριανοί!

Ο καθαρός αέρας του χωριού σε συνδυασμό με την παρείστικη ατμόσφαιρα δεν σε αφήνουν να φύγεις.. και από επιλογές? Κάμποσες! Το καφενείο προσφέρει γλυκά του κουταλιού, fruit platters, platters αλλαντικών και τυριών, αλλά και λαχταριστά κυπριακά sanswich σε πίτα ή με κυπριακό χωμί! Όλα τα προϊόντα που προσφέρονται και πωλούνται  προέρχονται από εγχώρια παραγωγή στηρίζοντας έτσι την οικονομία του τόπου.  

Από το μενού δεν θα μπορούσε να λείπει ο κυπριακός καφές το φραπέ, οι λεμονάδες, το τριαντάφυλλο που είναι το παραδοσιακό προϊόν του Αγρού, το μαχαλλεπί και πολλά άλλα παραδοσιακά κυπριακά εδέσματα.

Αν πάλι θέλεις να τα πιείς για να ξεχαστείς, στο μενού θα βρείς κρασί, μπύρες και Ζιβανία που μπορείς να τα «τσιλλίσεις» με λίγο χοιρομέρι!

Εμένα πάντως μου άνοιξε η όρεξη! 

 

 

#URBAN GUIDE

Κατερίνα Συριοπούλου