Όλοι ήμασταν γυναίκες . .κάποτε!
Απο Ραφαέλλα Τζιαπούρα
Δημοσιεύθηκε: 24 Μαρτίου 2016

Φαινομενικά μιλώντας πάντα, ναι είναι αλήθεια! Να εξηγούμαστε για να μην παρεξηγούμαστε όμως, γενετικά οι γυναίκες έχουν το ΧΧ χρωματόσωμα ενώ οι άντρες το ΧΥ απο την στιγμή της σύλληψης τους (όχι από την αστυνομία βρε χαζό!). Ναι και σε ‘σένα μιλάω αγαπημένε μου φίλε του γυμναστηρίου γεμάτος αντρίλα (τρέσσιει που τα πο̈ινάρκα σου!). Όχι δεν θίγω τον ανδρισμό σου, είναι αλήθεια πως όλοι στις πρώτες 7 εβδομάδες της ζωής μας φαινομενικά είμαστε ίδιοι, με τα ίδια σεξουαλικά χαρακτηριστικά! Τίποτα δεν μπορεί να προδώσει το μυστικό του φύλου ενός παιδιού κατά την διάρκεια αυτών των 7 εβδομάδων.

Από την 7η μέχρι και την 12η εβδομάδα  αρχίζουν να ξεχωρίζουν και να αναπτύσσονται τα όργανα αναπαραγωγής που ανήκουν στο κάθε φύλο. Ένα υπερηχογράφημα μεταξύ της 12ης και της 14ης εβδομάδας θα προδώσει το πολυπόθητο φύλο του μωρού και θα αρχίσει το shopping therapy από τις μαμάδες, γιαγιάδες, θείες και όλο το σόι τελοσπάντων! Εάν είναι κορίτσι οτιδήποτε ροζ και χαριτωμένο ενώ εάν είναι αγόρι οτιδήποτε μπλε και μάγκικο πληρεί τις προϋποθέσεις.

Βάλτε όμως και κάρτες αλλαγής γιατί πάντα υπάρχει και περιθώριο για λάθη. Σε αυτό το στάδιο ανάπτυξης η κλειτορίδα και το πέος μοιάζουν πάρα πολύ (sorry boys!) οπότε ο γιατρός θα πρέπει να βασιστεί στο εάν υπάρχει ή δεν υπάρχει άνοιγμα του κόλπου. Μπορείς να ξεχωρίσεις στην πιο κάτω εικόνα ποιό είναι το αγοράκι και ποιό είναι το κοριτσάκι? Εάν μάντεψες ότι αριστερά είναι το αγοράκι και δεξιά το κοριτσάκι είσαι μια ιδιοφυΐα!

 

Fun fact: Το ξέρατε αγαπημένες πως κάθε γυναίκα όταν γεννηθεί έχει ένα με δύο εκατομμύρια ωάρια ενώ οι άντρες πρέπει να φτάσουν στην εφηβεία για να αρχίσει η παραγωγή σπερματοζωαρίων? Μα δηλαδή εμείς οι γυναίκες είμαστε πολύ μπροστά!