Άνδρες ήρθε ο καιρός να ξυπνήσετε, σώστε το σπέρμα σας.!
Απο Ραφαέλλα Τζιαπούρα
Δημοσιεύθηκε: 27 Ιανουαρίου 2016

Όχι αγαπημένε μου, δεν σου ζητάω να φορέσεις την στολή του superman και να βγεις στους δρόμους για να σώσεις το σπέρμα σου! Πολύ απλά θα ήταν καλό να ενημερωθείς και να αλλάξεις κακές συνήθειες που μειώνουν τις πιθανότητες σου να αποκτήσεις απογόνους (και ποιος ακούει την μάνα σου μετά που θα θέλει εγγόνια!). Δυστυχώς αγαπημένε μου, αρκετές έρευνες έχουν αναφέρει πως η γονιμότητα του ανδρικού πληθυσμού κινδυνεύει. 1 στα 3 ζευγάρια αντιμετωπίζουν προβλήματα σύλληψης λόγω της υπογονιμότητας του άνδρα. Τις τελευταίες δύο δεκαετίες ο αριθμός των σπερματοζωαρίων έχει μειωθεί δραματικά ενώ σε αντίθεση οι γενετικές ανωμαλίες και ο καρκίνος των όρχεων έχουν αυξηθεί! Μήπως απειλείται η ανδρική γονιμότητα ?

Αχ αυτά τα γονίδια!

Η ανδρική υπογονιμότητα έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να είναι είτε γενετική, είτε προκαλείται από περιβαλλοντικά αίτια. Δυστυχώς αγαπημένε μου,για το γενετικό πρόβλημα το μόνο που μπορείς να κάνεις (εκτός από το να γκρινιάξεις στον πατέρα σου) είναι εξειδικευμένα τεστ για το Υ χρωμόσωμα σου. Εάν το πρόβλημα είναι μεγάλο μην φοβάσαι, υπάρχουν και άλλοι μέθοδοι οι οποίοι θα βοηθήσουν εσένα και την σύντροφο σου π.χ τεχνητή γονιμοποίηση, δότης σπέρματος.

Μη καπνίζεις τόσο, σ’ αγαπώ και να προσέχεις . .

Καλά τα ’λεγε ο Παπακωνσταντίνου, μη καπνίζεις τόσο! Πλέον όλοι γνωρίζουν τι αρνητικές επιπτώσεις έχει το τσιγάρο στην υγεία των χρηστών (καρκίνος πνευμόνων, λαιμού, μειωμένη όσφρηση). Λίγοι όμως είναι αυτοί που γνωρίζουν πως το κάπνισμα μειώνει την παραγωγή, την κινητικότητα και την ικανότητα γονιμοποίησης των σπερματοζωαρίων. Μια σοκαριστική έρευνα έδειξε πως στις μητέρες που καπνίζουν πάνω από δέκα τσιγάρα τη μέρα κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης, οι γιοι τους έχουν 47% λιγότερη παραγωγή σπέρματος όταν μεγαλώσουν (ααχ ρε μάνα!). Πρέπει να συνειδητοποιήσεις πόσο κακό προκαλεί το τσιγάρο στο παιδί σου και να θυμάσαι πως υπάρχουν και οι παθητικοί οι καπνιστές (εάν καπνίζει ο πατέρας μπροστά στην έγκυο μητέρα).

Και πίνω υποβρύχια και κάνω στροφέεεες, υποβρύχιες ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ!

Καταστροφές δεν λες τίποτα! Όχι μόνο το τσιγάρο αλλά και η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ από τον άντρα αλλά και από την γυναίκα κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης, επηρεάζει την ποιότητα του σπέρματος. Εάν το αλκοόλ επιστρέψει σε φυσιολογικά επίπεδα (μονάδες αλκοόλ ανά εβδομάδα: 10 στους άντρες και 4 στις γυναίκες) τότε τα συμπτώματα είναι αναστρέψιμα. Γι’ αυτό άσε κάτω τα υποβρύχια, τα σφηνάκια και τα ούζα αγαπημένε μου, μην πιεις τον κώλο σου για να ξεχάσεις τον δικό της, μια μπυρίτσα παγωμένη είναι αρκετή!

Είσαι και πολύ HOT ρε παιδί μου!

Αγαπημένε μου, πρέπει να θυμάσαι να κρατάς την θερμοκρασία των μικρών σου φίλων 2-3 βαθμούς πιο κάτω από την θερμοκρασία του καυτού σου κορμιού. Έχει αποδειχθεί πως οι άντρες που γυμνάζονται (π.χ ποδηλασία, τρέξιμο) και φοράνε στενά ρούχα κυρίως στην περιοχή των γεννητικών οργάνων, λόγω της παραγωγής θερμότητας έχουν μειωμένη παραγωγή σπέρματος (healthy tip: φόρεσε αεράτα και άνετα ρούχα όταν γυμνάζεσαι). Απόφυγε τα πολύ ζεστά μπάνια (να μην κρούζει το νερό που λέμεν), μην στέκεσαι μπροστά που το τζάκι και την σόμπα πολλή ώρα και για όνομα του θεού μην κρατάς το λάπτοπ πάνω στα πόδια σου, βάλε μαξιλαρούδιν!

Τι κορμάρα είσαι εσύ!

Αγαπημένε μου σου συστήνω εάν θες να αποκτήσεις το κορμί των ονείρων σου να αρχίσεις γυμναστήριο και να τρέφεσαι σωστά. Όσοι βασίζονται σε συμπληρώματα τεστοστερόνης, πρωτεΐνης και χρησιμοποιούν αναβολικά βλάπτουν τους μικρούς τους φίλους και μειώνουν την ποιότητα και παραγωγή σπερματοζωαρίων. Εάν αξίζει τέτοιο ρίσκο εσύ θα κρίνεις! Εάν το κορμί που διαθέτεις δεν είναι τόσο σμιλεμένο αγαπημένε μου, πάλι σε αγαπάμε. Αλλά παν μέτρον άριστον! Η παχυσαρκία και η καθιστική ζωή έχει αποδειχθεί επιβλαβής για την ποιότητα του σπέρματος. Άσε κάτω τα πατατάκια και σήκω!

Κάνε εσύ το βήμα, να κάνω εγώ το επόμενοοο . .!

Το πρώτο βήμα για να αντιστραφεί η ζημιά που έχει προκληθεί στο σπέρμα σου είναι να αλλάξεις τις συνήθειες σου αρχίζοντας από την χρήση πλαστικών συσκευών. Στην καθημερινότητα μας γενικά χρησιμοποιούμε αμέτρητα οικιακά πλαστικά σκεύη όπως μπουκάλια και αποθηκευτικά κουτιά που επηρεάζουν την ποιότητα των σπερματοζωαρίων (healthy tip: Χρησιμοποιήστε μόνο γυάλινα μπουκάλια για το νερό σας). Η επόμενη και πιο κύρια συνήθεια που πρέπει να αλλάξεις είναι η διατροφή σου. Η καλύτερη θεραπεία για όλα είναι η πρόληψη. Μια χούφτα καρύδια την μέρα κάνει καλό στην ποιότητα του σπέρματος όπως και η διατροφή χαμηλή σε κορεσμένα λιπαρά και πλούσια σε βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, αντιοξειδωτικά, λαχανικά και φρούτα. Αγαπημένε μου μην ξεχνάς πως τέτοια διατροφή θα δώσει μια πιο καλή γεύση στο σπέρμα σου και με λίγο ανανά θα προσθέσεις και μια επιπλέον γλυκάδα! Άνδρες εμπρός μαρς για την φρουταγορά!