The new entry in town - Di Legno
Απο Γεωργία Κουσιάππα
Δημοσιεύθηκε: 21 Νοεμβρίου 2016

Δεν ξέρω αν το κάνετε και εσείς συχνά πάντως εγώ περνώ αμέτρητες ώρες στο instagram αναζητώντας. Σε κάποια λοιπόν από τις αναζητήσεις μου το μάτι μου έπεσε σε κάτι μοναδικό στο οποίο η δημιουργικότητα , το ταλέντο και το έντονο πάθος για  την μόδα ευθυγραμμίστηκαν. Ένα υπέροχο χειροποίητο ρολόι.

Σήμερα λοιπόν θα ταξιδέψουμε μαζί σε ένα  κόσμο  φτιαγμένο από ξύλινη αγάπη και θα μάθουμε ποιο είναι το πραγματικό πρόσωπο του Di Legno ή αλλιώς του Βάσου Χρυσάνθου από την Λεμεσό. 

 

1. Μίλησε μου λίγο για το  Di Legno  πως πήρες την απόφαση και ποια η ιστορία πίσω από την δημιουργία του;

 Λοιπόν, από πολύ μικρός ήθελα να δημιουργήσω κάτι δικό μου. Ήμουν ένα ανήσυχο πνεύμα και μου άρεσε να καταπιάνομαι με  διάφορα πράγματα. Αυτό που ήξερα όμως ήταν ότι μου άρεσε η ιδέα του χώρου της μόδας. Τα όλα όσα αντιπροσωπεύει. Λάτρευα το γεγονός ότι δίνει την δυνατότητα στον οποιοδήποτε να εκφραστεί και να μοιραστεί τις ιδέες του .

Η πρώτη μου επαφή με ρολόγια ήταν όταν μία φορά ήμουν στην Ρώμη με την εθνική ομάδα της Κύπρου στο ποδόσφαιρο, και είχα για πρώτη φορά συνάντηση ένα ρολόι το οποίο στοίχιζε 20000 ευρώ. Αφού το είδα και με συνεπήρε η ομορφιά του, ζήτησα από τον υπάλληλο να μου εξηγήσει λίγα πράγματα για το ρολόι. Αυτά που άκουσα δεν ήταν ότι περίμενα. Μου είχε εξηγήσει πως το ρολόι σαν ιδέα δεν αφορά μόνο το προϊόν και τα ακριβά υλικά του. Μου εξήγησε πως το ρολόι είναι ένα αντικείμενο που περνά από γενιά σε γενιά, από παππού σε πατέρα και από πατέρα σε γιό, και ούτω καθεξής. Θυμάμαι επίσης που μου είχε δείξει και το δικό του που ήταν από τον πατέρα του. Ένα Rolex  με καφέ κολανάκι και χρυσό case. Από εκείνη την στιγμή και έπειτα πάντα με συνέπαιρνε η ιδέα των ρολογιών και για αυτό μου άρεσε να έχω και δικά μου.

 Κατά την διάρκεια λοιπόν των σπουδών μου, στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, είχα ποιό έντονα την ανάγκη να προχωρήσω στην δημιουργία μιας ιδέας ή κάτι το οποίο και λόγω και της κρίσης θα μου έφερνε ένα extra εισόδημα. Μία μέρα λοιπόν, είχα δει τυχαία στο internet wooden bow ties. Μου τράβηξαν αμέσως το ενδιαφέρον γιατί ήταν κάτι πρωτόγνωρο για εμένα. Ξύλο και να είναι παπιγιόν?? Έκανα λοιπόν μία μικρή έρευνα και είδα το τί μπορούσε να γίνει και το τι αντιπροσώπευε αυτή η ιδέα. Έτσι  έψαξα λίγο το θέμα και παρατήρησα ότι υπήρχε ένα μεγάλο κενό στα accessories που προσφέρονταν για τον άντρα ενώ ταυτόχρονα είχα παρατηρήσει ότι υπήρχε μία τάση προς το ξύλο.

Ακολούθως έκανα μία μικρή έρευνα για το κατά πόσο αυτό το προϊόν θα μπορούσε να υιοθετηθεί από μία μικρή αγορά όπως η Κύπρος. Η ανταπόκριση ήταν πολύ καλή. Αφού λοιπόν έβγαλα ένα μικρό πλάνο για το τι θα μπορούσα να κάνω και πως θα το κατάφερνα προχώρησα στην δημιουργία των δικών μου σχεδίων και στην δημιουργία της Di Legno.

Legno, σημαίνει “φτιαγμένο από ξύλο” στα ιταλικά. Η επιλογή του ονόματος έγινε λόγω της φύσης των προϊόντων που παράγω τα οποία έχουν να κάνουν με την μόδα ενώ από την άλλη έχουν σαν πρώτη ύλη το ξύλο. Έτσι λοιπόν θεώρησα σωστό να διαλέξω την ιταλική γλώσσα λόγω του ότι θεωρείται η γενέτειρα της μόδας και ως η έδρα πολλών τεράστιων οίκων μόδας όπως D&G, Vercace, Gucci etc

 

2) Περιέγραψε μας λίγο τις συλλογές σου.

Καταρχήν όλα μου τα προϊόντα είναι βασισμένα στο ξύλο. Είναι η βάση των συλλογών μου και γενικά της Di Legno.Οι συλλογές μου αποτελούνται από παπιγιόν (ενήλικα, παιδικά ).Κονκάρδες σε σχήμα ξύλινου λουλουδιού. (και οι οποίες θα γίνουν και κονκάρδες για τα μαλλιά όσο αφορά τις κοπέλες),Κολιέ για κοπέλες.

Και το κύριο προϊόν μου τα ρολόγια.

 

3 )Σε ποίους απευθύνονται οι δημιουργίες σου;

Οι δημιουργίες μου απευθύνονται σε άτομα τα οποία έχουν άποψη. Δεν φοβούνται να είναι διαφορετικοί. Τους αρέσει να ξεχωρίζουν. Άτομα τα οποία μπορούν να κατανοήσουν την μοναδικότητα και την καινοτομία που υπάρχει πίσω από αυτήν την Di Legno.

 Είναι άτομα ανήσυχα που προσέχουν την εξωτερική τους εμφάνιση και τους αρέσει να δημιουργούν. Αυτό γιατί η Di Legno προσφέρει την δυνατότητα του custom made. Τους αρέσει να προσέχουν τον εαυτό τους και δίνουν αξία στην μοναδικότητα. Μπορεί κάποιος πελάτης να δημιουργήσει ένα σχέδιο και να επικοινωνήσει μαζί μου και αν είναι εφικτό να γίνει, θα το κάνω. Έτσι θα έχει ένα προϊόν που θα έχει μόνο αυτός όχι μόνο στην Κύπρο, αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο.

 

4) Γιατί επέλεξες ως βάση το ξύλο;

Η επιλογή του ξύλου έγινε λόγω της σημασίας που ήθελα να δώσω στην διάρκεια. Δηλαδή, η αρχή της Di Legno βασίστηκε στα παπιγιόν. Ένα απλό accessory το οποίο έδινε την δυνατότητα σε κάποιο άτομο να δημιουργήσει κάτι παραπάνω από ένα απλό αντικείμενο.

Τί θέλω να πω! Η αρχική ιδέα ήταν να προωθήσω τα παπιγιόν στον χώρο των γάμων. Όπως είναι ο γνωστό ο γάμος γίνεται μία φορά (συνήθως ;)) στην ζωή ενός ατόμου και είναι ίσως από τις ποιό σημαντικές στιγμές στην ζωή του. Έτσι λοιπόν, το κατεστημένο της γραβάτας ή του συνηθισμένου παπιγιόν φεύγει αφού αντικαταστείτε με κάτι στο οποίο μπορείς να χαράξεις το όνομα του παιδιού σου, την ημερομηνία του γάμου σου, ή οτιδήποτε άλλο το οποίο θα παραμένει άθικτο λόγω του ΞΥΛΟΥ, για πάντα.

Θα έδεινα την δυνατότητα σε κάποιους να κοιτάζουν το παπιγιόν μετά από χρόνια και τα ίδια συναισθήματα χαράς και ευφορίας που είχαν εκείνη την ημέρα να επανέρχεται. Γιατί αυτό ήθελα να κάνω. Ήθελα να προσφέρω περισσότερα από ένα προϊόν.

Μετά φυσικά είδα ότι αυτό το concept, αυτή η ιδέα μπορούσε να εκφραστεί και σε άλλους χώρους. Είτε σαν δώρο σε ένα φίλο, ή στην κοπέλα σου κτλ. Κάτι που να μην έχει σημασία η χρηματική αξία αλλά η σκέψη και η προσπάθεια να δείξεις στο άτομο αυτό ότι νοιάζεσαι. (π.χ. Μία κοπέλα έκανε δώρο στο φίλο της παπιγιόν σε σχήμα κιθάρας γιατί ήτανε μουσικός)

Ξέφυγα λίγο από την ερώτηση αλλά ο λόγος λοιπόν που επέλεξα το ξύλο ήταν λόγω των ιδιοτήτων.

Είναι διαχρονικό, δεν φθείρει.

Μπορείς εύκολα να το επεξεργαστείς.

Μπορείς χαράξεις κάτι επάνω, να βάλεις χρώμα.

Τέλος, η ομορφιά στην φυσικότητα του για κάποιον που εκτιμά την φύση μπορεί να παρατηρηθεί ακόμα και στο ποιό μικρό κομμάτι.

(αν κοιτάξεις το ρολόι σου έχει κάποια μαύρα patterns επάνω. Ονομάζονται τα νερά του ξύλου. Κάθε κομμάτι έχει διαφορετικά. Έτσι και κάθε ρολόι είναι μοναδικό. Από μόνη της η φύση μας διαλέγει ή την διαλέγουμε και αυτό το ρολόι δεν το έχει άλλος στον κόσμο εκτός από εσένα. Και ούτε θα το έχει. :)

Αυτή ήταν η ιδέα που με συνεπήρε με το ξύλο.

 

5) Που μπορεί κάποιος να σε βρει;

Μπορούν να με βρουν κυρίως μέσω των social media,

FB:  Di Legno

Instagram: mydilegno

Αλλά και σε καταστήματα στην Λεμεσό το HYPER ,  και στην Πάφο το CLUB U.

 

6) Τι θα έλεγες στα νέα παιδία που θέλουν να ασχοληθούν με τον χώρο της μόδας και γενικότερα της δημιουργίας ενός δικού τους προϊόντος; Είναι εύκολο για την εποχή που διανύουμε;

Ο προοπτικές και οι νέες ιδέες είναι ατελείωτες. Ο χώρος της ομάδας δεν θα σου κρύψω είναι δύσκολος και απαιτητικός όπως φυσικά και όλα τα πράγματα στην ζωή. Το να κρατιέσαι πίσω και να μην ρισκάρεις, να μην αφήνεις τον εαυτό σου να εκφραστεί, να μην ζεις δηλαδή είναι κάτι που θα σε κρατά για όλη σου την ζωή μισό. Πιστεύω λοιπόν, πώς πρέπει τα νέα παιδιά να εκφραστούν ελεύθερα. Να κυνηγήσουν τα όνειρα τους. Να πάρουν ρίσκα, να ζήσουν την ζωή τους. Εξάλλου μία ζωή έχουμε, σωστά?

 Όσο αφορά την εποχή που διανύουμε θεωρώ είναι ίσως ποιό εύκολα για κάποιον να διακριθεί λόγω της παγκοσμιοποίησης και ιδιαίτερα των social media. Πολλές εταιρείες μπορούν εύκολα να διακριθούν μέσω του FB etc γιατί σου προσφέρουν την δυνατότητα να απευθυνθείς σε ένα κοινό σε παγκόσμια κλίμακα. Χωρίς έξοδα να χτίσεις κάποιο χώρο κτλ, απλά με σωστή στρατηγική να αρχίσεις σιγά σιγά να κτίζεις την αυτοκρατορία σου. Καταλήγοντας λοιπό, κανείς δεν είπε ότι υπάρχει κάτι εύκολο στην ζωή και ούτε και αυτοί θα πρέπει να το θέλουν. Πρέπει να είναι να δύσκολο, αλλιώς όλοι θα το έκαναν.  Απλά πρέπει να το πιστέψουν να κάνουν το πλάνο τους το πώς θα το πετύχουν και να αρχίσουν δουλειά.

 

7) Κλείνοντας θα ήθελα να μου πεις σε μια φράση τι σημαίνει για σένα το  «Be simple, be unique» που το χρησιμοποιείς και ως σλόγκαν για τις δημιουργίες σου.

Το σλόγκαν μου εκφράζει ακριβώς την ιδέα της Di Legno πιστεύω.

Σε όλους μας αρέσει να είμαστε μοναδικοί, έτσι είναι και η φύση μας φυσικά, το κάθε άτομο είναι μοναδικό στον κόσμο, και είναι και σε αυτήν την μοναδικότητα που επενδύει η Di Legno.

  Παραμένοντας απλός/ή, λοιπόν, σου δίνεται η δυνατότητα από την Di Legno να ξεχωρίσεις επιλέγοντας ένα accessory. Κάτι απλό που από την φύση του μοναδικό.

   Συνεπώς  Να είσαι απλός αλλά ταυτόχρονα μοναδικός , αυτή θα έλεγα θα ήταν η μετάφραση του στη γλώσσα μας.

 

Θα ήθελα επίσης να ενημερώσουμε τον κόσμο ότι πρόκειται λόγω και των εορτών να διεξάγουμε ένα διαγωνισμό όπου θα κερδίσουν 12 ρολόγια. Θα διαρκέσει από τις 19/11 μέχρι 22/12 και οι νικητές θα ανακοινωθούν μέσω του FB.

 

Επιπλέον λόγω του ότι με ρωτούν συχνά τί θα ακολουθήσει κτλ. Το μόνο που θα ήθελα να πω είναι ότι έρχονται πολλά νέα πράγματα και ποιό συγκεκριμένα ακόμα ένα νέο Di legno watch..

Θα δείτε...!!!