Victus Vibes!
Δημοσιεύθηκε: 17 November 2015

Από την mariell@sea

Υπάρχουν άνθρωποι που νομίζουν ότι ένας διαφορετικός τρόπος ζωής, είναι μια έτοιμη συνταγή, κομμένη και ραμμένη στα δικά τους μέτρα, η οποία θα πέσει δίπλα τους ως δια μαγείας. Άλλοι πάλι πιστεύουν ότι θα τους την προσφέρει κάποιος άλλος γκόμενος, γκόμενα, φίλος, φίλη, συγγενής ή ότι θα αλλάξουν όλα με ένα ακόμα, νέο απόκτημα που πολλές φορές μπορεί και να τους γίνει εξάρτηση. Τελευταίως βρέθηκα στην πανέμορφη Ύδρα, σε ένα εστιατόριο όπου το κύριο θέμα διακόσμησης είναι οι γάτοι και εκεί θυμήθηκα την ιστορία για τον γάτο που ένιωθε ότι η ευτυχία βρισκόταν στην «όμορφη» ουρά του . Προσπαθούσε ξανά και ξανά να την πιάσει ούτως ώστε να μην την χάσει, αλλά το μόνο που κατάφερνε ήταν να γυρίζει γύρω – γύρω. Εξαντλημένος και απογοητευμένος, τελικά σταμάτησε. Τότε,... ανακάλυψε ότι, αν απλά συνέχιζε τη «ΟΜΟΡΦΗ» ζωή του , η ουρά του θα τον ακολουθούσε όπου κι αν πήγαινε ότι και αν έκανε...και ως εκ τούτου..δεν θα ήταν πια εξαρτημένος απ’ αυτήν.

Άλλαξε τρόπο ζωής

1. Απόλαυσε ό,τι έχεις πετύχει. Μην πας μακριά. κάτι πέτυχες μέσα στη εβδομάδα . Σταμάτα, σκέψου,...το βρήκες! Τώρα επέλεξε το τρόπο να ανταμείψεις τον εαυτό σου...ό,τι ευχαριστεί ΜΟΝΟ ΕΣΕΝΑ!

2. Λέμε ΝΑΙ στις αλλαγές. Δέχομαι την αλλαγή, χωρίς να ξεχνώ τις αξίες μου. Κάθε αλλαγή είναι μια νέα δοκιμασία .Δεν θα χάσεις τίποτα. Κανε μικρές, εύκολες στην αρχή αλλαγές. Καλό είναι το «στέκι» μας, αλλά ας πάμε και κάπου αλλού για φαγητό.

3. Ώρα να ρισκάρουμε. Πολύ μ’ αρέσει. Σκέφτηκες ποτέ ότι στα μεγάλα κατορθώματα συνεπάγονται μεγάλα ρίσκα; Ζύγισε πιο είναι το χειρότερο που μπορεί να συμβεί, τι γίνεται στην χειρότερη περίπτωση; Είμαστε έτοιμοι; Τότε πάμε για βουτιά.

4. Δεν σου βγήκε κάτι όπως το φαντάστηκες;...Χαλαρά...Δεν είναι όλα κερδίζω η χάνω, ακόμα και αν δεν έγινε όπως ήθελες, κράτησε το μάθημα. Κάθε φορά που «χάνεις» στην ουσία κερδίζεις μια νέα εμπειρία. Σκέψου τι έμαθες, και θα κερδίσεις διπλά.

5. Δεν συμφωνείς με όλους και όλα,..Αυτό δεν είναι κακό. Υποδεχόμαστε θετικά την διαφωνία και σίγουρα δεν θα επιτρέψουμε να τραυματίζει μια υπέροχη σχέση. Απόψεις, αντιδράσεις και διαφορετικές απαιτήσεις είναι μέσα στο παιγνίδι ...κάτι θα μάθουμε στο τέλος, κάτι θα μείνει. Δοκίμασε το!

6. Ας περάσουμε και κάποια ώρα της μέρας μόνοι μας. Δεν χρειάζεται συνεχώς να είμαστε με άλλους. Πιες και ένα καφέ με τον καλύτερό σου φίλο.. «Τον εαυτό σου» Δεν είναι καθόλου αλαζονικό. Δεν χρειάζονται εξαρτήσεις κάθε ώρα, «περνάω και μόνη μου καλά».

7. Μακριά από  ̈τοξικά ̈’ άτομα. Τώρα έχεις εσύ προτεραιότητα και όχι η μιζέρια των άλλων.

8. Αρκετά βασίστηκες σε άλλους για να αλλάξεις τον τρόπο ζωής σου.. Εσύ επιλέγεις για σένα. Άφησε πίσω σου τα κόμπλεξ, τις ανασφάλειες και την γκρίνια. Ζεις, αναπνέεις και κινείσαι;;; Μια χαρά σε βρίσκω. Έχεις όλη την δύναμη να δοκιμάσεις σκέψεις και όνειρα προς υλοποίηση. ΣΗΜΕΡΑ!

9. Μην ξεχάσεις το πιο αναγνωρισμένο πτυχίο σου, κάθε μέρα το χρειάζεσαι, ό,τι δουλειά και αν κάνεις και δεν είναι και βάρος στην τσάντα σου...το έχεις αποκλειστικότητα και είναι και πανέμορφο..το χαμόγελο σου. 

Το ξέρετε ότι ένα σύννεφο αποτελείται από 97% νερό; Το ξέρετε ότι ένα καρπούζι αποτελείται από 94% νερό; Για ένα μόνο 3% το καρπούζι θα μπορούσε να ήταν σύννεφο! Μη γελάτε. Ρωτήστε ένα χημικό να σας πει. Το ίδιο είναι και με την απόσταση που χωρίζει την αλλαγή της ζωής...την Ευτυχία.Μια σταγόνα. Ένα χαμόγελο. Ένα vibe! Τα λέμε...