Σωστός ο παίκτης
Δημοσιεύθηκε: 15 April 2016

Γίνε πρωταγωνιστής και παίκτης στην ζωή σου.

Η ζωή δεν θέλει κομπάρσους. Οι κομπάρσοι ανήκουν στο χώρο του κινηματογράφου. Η ζωή δημιουργείται μέσα από πρωταγωνιστές. Και πρωταγωνιστής γίνεσαι όταν ορθώνεις παράστημα και ρισκάρεις. Όταν δημιουργείς και ανοίγεις δρόμους μέσα από το σκοτάδι, την άγνοια και την απελπισία. Αυτός που αντιστέκεται σε κάθε λογής φόβο, επιβολή, αυθαιρεσία και αυθάδεια που οι λίγοι προσπαθούν να του επιβάλουν χωρίς τη θέλησή του. Οι πρωταγωνιστές κρατούν στις Θερμοπύλες και οι κομπάρσοι γεννούν εφιάλτες. Οι αληθινοί ήρωες της ζωής είναι εκείνοι που μένουν ατάραχοι στις μάχες που δίνουν. Γιατί ξέρουν πολύ καλά πως ο στρατιώτης που μισεί, φοβάται ή θυμώνει, είναι εκείνος που πέφτει πρώτος. Οι παίκτες, οι πρωταγωνιστές της ζωής, βρίσκονται στον αγωνιστικό χώρο. Οι κομπάρσοι στις κερκίδες, παραμένουν θεατές. Παρακολουθούν.

Ταράζονται με όλα όσα βλέπουν, αλλά δεν συμμετέχουν ενεργά. Οι πρωταγωνιστές, οι αληθινοί πρωταγωνιστές, οι ατόφιοι ήρωες, είναι στον αγωνιστικό χώρο και δίνουν την μάχη με ψυχραιμία, με στόχο, με απόλυτη προσήλωση. Οι κομπάρσοι, σαν θεατές, χειροκροτούν, φωνάζουν ή απογοητεύονται. Κάποιοι αρρωσταίνουν από την ταραχή τους! Φεύγουν σιωπηλοί μετά το τέλος του αγώνα και επιστρέφουν στην αφάνεια, την απελπισία και τη μικρότητα. Οι ήρωες όμως, αποθεώνονται.

Ο κομπάρσος ζει στην ασφάλεια της εξέδρας.

Σαν παρατηρητής.

Εσύ είσαι πρωταγωνιστής.

Είσαι παίκτης.

Καθορίζεις όλα όσα συμβαίνουν στον αγώνα.

Μην το ξεχνάς. Εμείς μαζί σου ..Σωστός ο παίκτης!

Γιατί ό,τι και αν προσπαθήσεις, όπου και αν καταλήξεις, ρίσκαρες και δεν συμβιβάστηκες, είσαι παίκτης με ρόλο πρωταγωνιστικό!

Γειά χαρά!