Έρχονται τα Χριστούγεννα...μα πότε έφυγαν τα περσινά;
Απο mariell @sea
Δημοσιεύθηκε: 18 December 2015

Κάποιοι λένε, πως κάθε χρόνος που έρχεται είναι χειρότερος από τον προηγούμενο. ‘Οχι ρε παιδιά. Κάθε χρόνος φέρνει και κάτι καλύτερο από τον προηγούμενο. Φέρνει γνώση και εμπειρία...μεγάλη υπόθεση! Διώχνει τα ψεύτικα και μαθαίνεις να εκτιμάς τα αληθινά...πάλι μεγάλη υπόθεση! Τις μέρες των Χριστουγέννων, εκτός από το τι και πόσο θα φάμε, σε πόσες εξόδους θα παρευρεθούμε και τι θα αγοράσουμε, ας αφιερώσουμε κάποια στιγμή και για τον προσωπικό απολογισμό. Μη σε τρομάζει η φράση! Είναι θετικό και υγιές και πάνω απ όλα, είναι κάτι που αφορά εσένα και μόνο. Το τι αφήνεις πίσω πλησιάζοντας προς το τέλος του χρόνου και το τι επιλέγεις να κρατήσεις για να συνεχίσεις μαζί του, είναι το παν.

Μέθοδος 3:3

Για σκέψου τους 3 βασικούς μας άξονες, πώς κινήθηκες, τι έκανες κατἀ τη διάρκεια αυτής της χρονιάς:

1. Με την οικογένεια και το κοινωνικό περιβάλλον σου

2. Με την επαγγελματική σου σταδιοδρομία

3. Για σένα και τον εαυτό σου

Και για τα 3 αξιολογείς και προχωράς:

1. Στόχοι και Προτεραιότητες, τι έγινε και τι θα κάνω. ‘Εχεις τον έλεγχο για δράση. “Ένα γραμμάριο πράξης αξίζει περισσότερο από τόνους διδασκαλίας.” Χωρίς δράση λίγα μπορούν να γίνουν. Ξεκαθάρισε τι θέλεις να αλλάξεις ή να πετύχεις. Μην χάνεσαι σε πολλές επιθυμίες. Διάλεξε τις 3 πιο σημαντικές και προχώρα. Μην σε ρίχνουν οι γύρω σου, η κοινωνία και οι τάσεις των ημερών, περί συνεχούς άγχους και πιθανής κατάθλιψης, που στο τέλος της ημέρας άρχισαν να γίνονται οι καραμέλες της εποχής και η εύκολη δικαιολογία. Εσύ ακολούθησε την πορεία και τους στόχους σου. Η κοινωνία είναι ωκεανός. Αν στον ωκεανό υπάρχουν βρώμικες σταγόνες, δεν σημαίνει ότι είναι όλος βρώμικος. 

2. Άφησε πίσω τα παλιά. Αναθεώρησε. Συγχώρεσε. “ Ο αδύναμος δεν μπορεί να συγχωρέσει. Η συγχώρεση είναι ιδιότητα των δυνατών.” Ρε παιδιά με το “Οφθαλμός αντί οφθαλμού» θα καταλήξουμε να γίνουμε όλοι τυφλοί. Συγχωρώντας, κλείνεις και προχωράς, ηρεμείς και συγκεντρώνεσαι ολοκληρωτικά στον επόμενο στόχο σου.

3. Κάνε κάτι που δεν έχεις κάνει ξανά, κάτι πραγματικά WOW, κάτι που πραγματικά θα απολαύσεις και θα σε κάνει να χαμογελάσεις περισσότερο. Κάτι που να περιλαμβάνει περισσότερο χιούμορ φέτος επιτέλους! Κάνε τον προσωπικό σου απολογισμό και δες πώς ήσουν πριν μια δεκαετία και πώς είσαι τώρα. Δεν μπορεί, όλο και κάτι πολύ καλό θα έχει συμβεί στη ζωή σου που θα σε κάνει να χαμογελάσεις. Κράτησέ το λοιπόν μόνο αυτό και πίστεψε ότι μπορείς να τα καταφέρεις και αυτή, τη νέα χρονιά ακόμα καλύτερα από την προηγούμενη. 

Σκέψου πόσες φορές σου δίνεται η ευκαιρία να τα "πεις" με τον εαυτό σου...ίσως να είναι και η μοναδική.

Καλή Χρονιά