Mια Μέρα που Φυσάει, Αποκλειστικά για Άντρες!
Απο Θεόφιλος Κουτρουμάνης
Δημοσιεύθηκε: 20 July 2015

Αποφασίζεις να πας για διήμερο σε μια παραλιακή πόλη. Καλή ιδέα. Ήλιος, θά-λασσα, ατέλειωτο χαλάρωμα και ό,τι προκύψει. Ακριβώς! Ό,τι προκύψει. Είναι μια έκφραση που συνήθως πιστεύουμε ότι μας κλείνει το μάτι με υποσχέσεις, με διάθεση για ευχάριστες εκπλήξεις. Όχι πάντα όμως. Να, όπως το προηγούμενο ΣουΚού ας πούμε. Με τέτοιον αέρα, άντε να χαλαρώσεις. Από τη μία έχεις την άμμο που σε μαστιγώνει για όλες τις αμαρτίες της ζωής σου και από την άλλη τα κύματα, τις άστοχες μπαλιές στις ρακέτες και το άγχος της αυτονομιστικής τάσης κάποιας ομπρέλας. Έτσι λοιπόν, ξαπλωμένος και ανήσυχος για όλα αυτά που συνέβαιναν γύρω μου, σκέφτηκα ότι έχω ως καθήκον να προφυλάξω τους λουόμενους, παρουσιάζο-ντας σήμερα τον απόλυτο...

Γιατί μόνο για άντρες; Γιατί έτσι, άντρας είμαι και το κέφι μου θα κάνω. Ξεκινάω λοιπόν:

Θεά με μπικίνι

Βλέπεις μια γυναικεία οπτασία, ξαπλωμένη σε στάση «εδώ είμαι και θα κάνω τα πάντα για να με προσέξεις». Φοράει γυαλιά ηλίου. Την κοι-τάζεις. Ίσως και εκείνη. Της χαμογελάς. Δεν αντιδράει. Πλησιάζεις. Καμιά κίνηση. Πας πιο κοντά και ξεροβήχεις. Τίποτα. Αφουγκράζεσαι.  Αν ροχαλίζει, ξέρεις τι να κάνεις. Μια βουτιά και πας για άλλα. Αν όχι, σκύβεις και της παίρνεις τον σφυγμό. Αν δεν κουνηθεί, καλείς ασθενοφόρο. Αν τιναχτεί τρομαγμένη, της λες γεια και ότι ανησύχησες. Μάλλον θα το εκτιμήσει και το βράδυ θα ροχαλίζει δίπλα σου. Αν δεν το εκτιμήσει και φωνάξει «βοήθειαααααα!!!!!!», το βάζεις στα πόδια γνωρίζοντας ότι έκανες την καλή πράξη της ημέρας αλλά αυτή δεν αρκούσε για να γίνεις ο ήρωας της συγκεκριμένης θεάς.

Θεά σερβιτόρα

Εδώ τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά, καθώς ήδη ξέρεις ότι η οπτασία ζει και μάλιστα πηγαινο-έρχεται σαν να λέει «θες δεν θες θα με προσέξεις και θα πληρώσεις και από πάνω». Εδώ παίζουν 2 σενάρια: πρώτον συνοδεύεσαι. Τη σταματάς μια φορά και παραγγέλνεις, επιστρατεύοντας χιούμορ και ελαφρότητα για να δει πόσο χιουμορίστας και ανάλαφρος είσαι. Σου φέρνει την παραγγελία και της λες ευχαριστώ πολύ, για να δει και πόσο ευγενικός είσαι. Χώνεσαι στη φραπεδιά σου και βγάζεις το σκασμό, γιατί αλλιώς έχει παντόφλα! Δεύτερον, είσαι μόνος. Κάνεις όλα τα παραπάνω, μόνο που οι παραγγελίες σου κάνουν limit up. Συμπεριφέρεσαι σαν να είσαι σε σκυλάδικο και σκορπάς όλα τα γαρύφαλλα στην τραγουδίστρια. Το βράδυ ή θα ροχαλίζει και η σερβιτόρα δίπλα σου ή θα κοιμηθείς γνωρίζοντας τη μαλακία που έκανες και έμεινες άφραγκος και φουσκωμένος από τα απανωτά κλαμπ σάντουιτς και τις μπύρες. Απόφυγέ το.

Θαλάσσια σπορ

Μην ξεχνάς. Φυσάει. Και φυσάει πολύ. Παρ’ όλ’ αυτά αποφασίζεις να διασκεδάζεις και να ανα-δείξεις την περιπετειώδη φύση σου. Ανεβαίνεις σε «μπανάνα» και δένεσαι πίσω από ταχύπλοο. Ξεκινάς ενθουσιασμένος και έτσι ενθουσιασμέ-νος τρως τα μούτρα σου στο πρώτο κύμα. Ξα-ναδοκιμάζεις. Μια, δυο τρεις... ο οδηγός βαριέται να γυρίζει πίσω για να σε μαζέψει, εσύ έχεις πιει τη μισή θάλασσα και η περιπετειώδης πλευρά σου έχει δεχτεί σοβαρό πλήγμα. Αποφασίζεις να ρίξεις τις απαιτήσεις σου και παίρνεις ένα ποδή-λατο θάλασσας. Τα πετάλια έχουν πάρει φωτιά, οι μύες σου «καίνε» από την υπερπροσπάθεια, οι δυνάμεις σου εγκαταλείπουν αλλά εσύ είσαι αποφασισμένος να διανύσεις τουλάχιστον αυτό το αναθεματισμένο μέτρο, γιατί αν συνεχίσεις να ιδρώνεις στο σημείο που ξεκίνησες, όλη η παραλία θα γελάει μαζί σου. Με λίγα λόγια, όταν φυσάει, αφήνουμε την περιπέτεια για το επόμενο ΣουΚού.

Λάθος παρέα στην παραλία

Φυσάει. Αυτό ήδη το ξέρεις και ήδη έχεις δεχτεί τις πρώτες ανησυχίες και γκρίνιες από το σπίτι. Επιμένεις όμως ότι θα περάσετε ωραία. Κούνια που σε κούναγε και να δεις πόσο θα σε κουνή-σει ακόμα. Με το που προσπαθείς να στρώσεις την πετσέτα εκείνη γίνεται ιπτάμενο χαλί. Για να ανάψεις τσιγάρο χώνεσαι ολόκληρος στην τσάντα με τα αντηλιακά. Δεν μιλάς, δεν κοιτάς καθώς σε κάθε άνοιγμα μπουκώνεις από την άμμο. Και όλα αυτά τα ζει μαζί σου και εκείνη. Η γκρίνια μοιάζει με φουρτούνα. Οι απειλές μοι-άζουν με αμμοθύελλα. Η πρόταση «ίδια η μάνα σου είσαι με τόση ξεροκεφαλιά» δονεί την πα-ραλία. Ξέρεις ότι το βράδυ δεν θα έχει σεξ, δεν θα έχει βόλτα, δεν θα φας, δεν θα πιεις και θα μείνεις τιμωρία στη γωνία, όρθιος στο ένα πόδι. Συμπέρασμα: δυνατός αέρας και γάμος- σχέση δεν πάνε μαζί.

Κοιλίτσες πρώτου μπάνιου

Έχεις περάσει έναν χειμώνα δύσκολο. Σπίτι - δουλειά, δουλειά - σπίτι. Καθιστική ζωή, μπρο-στά στην τηλεόραση. Άντε και καμιά έξοδος για φαγητό εννοείται. Είναι λογικό να έχεις πάρει με-ρικά κιλάκια. Πας για το πρώτο μπάνιο. Φυσάει. Μην το ξεχνάς. Η θερμοκρασία δεν είναι καυτή και η άμμος είναι δροσερή. Όση τουλάχιστον δεν είναι στα ρουθούνια σου. Η δικαιολογία «πω πω καίει, τρέχω να πέσω στην θάλασσα έτσι ώστε να μην προσέξουν και την μπυροκοιλιά» δεν υφίσταται. Επομένως, το μόνο που κάνεις είναι να περπατήσεις την απόσταση πετσέτα-ακρο-θαλασσιά ρουφώντας εντελώς την κοιλιά σου, τεντώνοντας το λαιμό σου για να μη φανεί το προγούλι. Και σφίγγοντας τα χέρια μπας και φα-νεί καμιά ξεχασμένη γράμμωση. Η στάση είναι περίεργη και θα την προσέξουν όλοι. Όμως, μην ανησυχείς, γιατί αν κοιτάξεις δίπλα θα δεις και άλλους να περπατάνε έτσι, σαν να έχουν πιαστεί παντού. Απόλαυσέ το! Είναι πάντα ωραίο να χα-ρίζεις χαμόγελα στους γύρω σου.

Υπάρχουν και άλλες καταστάσεις που θέλουν προσοχή μια μέρα στην παραλία που φυσάει ενώ είσαι ακόμα άντρας. Οικογένειες με παιδά-κια, μπαλάκια από ρακέτες, ιπτάμενες ομπρέ-λες και όλα έχουν επίκεντρο εσένα. Κουράγιο. Αέρας είναι, θα περάσει. Αλλιώς είπαμε: ποτέ μην κάνεις σήμερα, αυτό που μπορείς να κάνεις αύριο. Ειδικά όταν έχει δυνατό αέρα. Καλό κα-λοκαίρι σε όλους και σε όλες.