Πώς ν’ αντιληφθείτε την κλαρινο-νύμφη!
Δημοσιεύθηκε: 12 February 2016

Του Νέαρχου Κουρσάρου

Γνωστός ο όρος του κλαρινογαμπρού. Έρχεται όμως και καινούργιος, αυτός της κλαρινονύμφης. Δεν πρόκειται για νέο είδος ανθρώπου, αλλά για το κοινό πρότυπο της καημένης νεαράς (ενίοτε και γρέτζο), που κυκλοφορεί ανάμεσά μας. Πολλά τα στοιχεία της συγκεκριμένης γυναικείας μορφής, που συχνά είναι δύσκολο να εντοπιστούν όλα σ’ ένα και μόνο πρόσωπο. Ξεκινώντας από τα βασικά:

Ενδυμασία: 

Η κλαρινονύμφη ποτέ δεν είναι στη μόδα. Είναι πάντα και παντού εκτός μόδας (μη σας πω και εκτός τόπου και χρόνου). Ντύνεται φανταχτερά, ασχέτως, αν τα καρναβάλια διαρκούν μόνο 10 ημέρες ετησίως, και ποτέ μα ποτέ δε θα εξέλθει του οίκου της, αν δεν έχει φορτωθεί ό,τι κόσμημα υπάρχει στο σπίτι της (κοινώς λανσάρει το look: «έβαλα τον πολυέλαιό μου και ήρθα»). Τα ρούχα θα είναι πάντα ένα νούμερο μικρότερά της, για να τονίζονται οι γραμμές της, οι οποίες θα εξέχουν ασύμμετρα εξωραϊζοντας το...«υπέροχο» θέαμα. Να σημειωθεί ότι είναι επιρρεπής στα λαμέ υφάσματα, αγνοώντας, φυσικά, ότι για ποτάκι πάει και όχι για δεύτερο πρόγραμμα Πάολα – Καρράς (μέχρι και η Παολάρα έγινε συνεσταλμένη. Πάει, χάλασε ο κόσμος!). Προχωρώντας στα υποδήματα, τείνει να επιλέγει πάντα τα πιο ψηλά τακούνια δίχως να μπορεί να κάνει, βέβαια, ούτε ένα βήμα.

Επικοινωνία:

Κι όμως δε σταματάει το πράγμα εδώ. Έρχεται η στιγμή της συναναστροφής με τον υπόλοιπο κόσμο. Τη διακρίνεις από μακριά. Είναι ένας ξυλοπόδαρος που δυσκολεύεται να περπατήσει, υποβασταζόμενη από τις υπόλοιπες φίλες της και ούσα πεισματάρα, αρνείται να δεχθεί την κακογουστιά της. Πάει στο μπαρ, παραγγέλλει ένα μαρτίνι, γιατί θεωρεί ότι η Σαμάνθα από το Sex and the City τέτοια πίνει (λες και στο χωριό μας το Αχλαδοχώρι είχαμε και τέτοια) και στηρίζεται στο μπαρ και για να μην πέσει αλλά και γιατί κάποιος θα ξεγελαστεί και θα της κάνει φλερτ. Σε μια πρώτη κουβέντα μαζί της έρχεσαι αντιμέτωπος με την αποτυχημένη κλωνοποίηση της Κρουέλας Ντε Βιλ. Ναι, καημένε άντρα, έχεις απέναντί σου το νέο θηλυκό υβρίδιο, το οποίο μπορει να σε κοιτάει με το αδιαφιλονίκητο βλέμμα της κότας, μα ωστόσο δεν πρέπει να το υποτιμήσεις!

Στην πρώτη συζήτηση θα σου πει ότι είναι εντελώς άβαφτη, ότι σπουδάζει Διοίκηση Επιχειρήσεων, Ανθρώπινο Δυναμικό, Λογιστική (κι άλλες τέτοιες σπουδές της μόδας) σ’ ένα πανεπιστήμιο του εξωτερικού, ασχολείται με το μόντελινγκ, έχει τον καλύτερο κομμωτή, ο οποίος φοιτούσε στη σχολή του Tony & Guy αλλά την εγκατέλειψε,ότι δεν είναι προληπτική και δεν πίνει ποτέ αλκοόλ. Α! Και το ότι είναι δύσκολο να κάνει σχέση, διότι χάλασαν οι άντρες! Όχι, άμοιρε απανταχού Έλληνα, δε θα σ’ αφήσουμε να πέσεις στην παγίδα. Το παραμήκιο που έχεις μπροστά σου έχει τόσο σοβά στο πρόσωπο όσος είναι ο ασβέστης που βάζουν τα συνεργεία στο Μετσόβιο, για να κρύψουν τις «ζωγραφιές» των αναρ- χικών μετά την επέτειο του Πολυτεχνείου σπουδάζει σίγουρα κάτι που στο μυαλό της φαντάζει ως «Ζαμπονοκοπτική με λέιζερ», και δεν ασχολείται με το μόντελινγκ γιατί πρώτον είναι κάτω από 1.65, ντύνεται σαν μικρή Λουλλού στο Παρίσι και, αν τη ρωτήσεις, αν ξέρει το περιοδικό Vogue θα σου πει «τι είν’ αυτό καλέ, πούδρα;».

Η μόνη της έγνοια είναι να δηλώσει συμμετοχή στα επόμενα καλλιστεία της Κύπρου διότι στο μυαλό της θεωρεί ότι η Μπανανία είναι το Λος Άντζελες, και ο θεσμός η Μις Υφήλιος, για να μπορεί μετά να μπει σε κάποια ραδιοφωνική εκπομπή ή να γίνει ηθοποιός (!) Ο κομμωτής της ανήκει κι αυτός στον νεο-φαντασμένο μπαρμπέρη που κατέβηκε από την Ψημολόφου και νομίζει ότι είναι το Χρυσό Ψαλίδι. Δεν τον ξέρει ούτε αυτόν η μάνα του αλλά με κάποιον τρόπο (οριζόντια, κάθετα, διαγώνια...από στάσεις έχουμε ποικιλία) θα βρεθεί κι αυτός σ’ ένα σόου ομορφιάς νομίζοντας ότι χτενίζει την Τζένιφερ Λόπεζ, ενώ στην ουσία θα περιποιείται την επόμενη Μις Πεπόνι της νήσου. Όσο δε για το ότι δεν μπορεί να κάνει σχέση, μην μπεις στη διαδικασία να συζητήσεις με μια γυναίκα που φοβάται να κάνει αναπάντητη, επειδή θα χρεωθεί. Το μόνο που κερδίζουμε είναι την πλήρη ισοπέδωση.

Συμπέρασμα: Δε λέω, όσες κι αν είναι οι κλαρινονύμφες άλλοι τόσοι είναι και οι κλαρινογαμπροί. Επομένως το φαινόμενο είναι μαζικό! Αυτό που λείπει είναι η ουσία η οποία συχνά είναι μπροστά στα μάτια μας. Ό,τι κι αν φοράει όποιος/α κι αν είναι, δεν παύει να είναι άνθρωπος. Εστιάζουμε, επομένως στο περιεχόμενο και ΠΟΤΕ στο περιτύλιγμα!