Πάει και αυτός ο παλιοχρόνος!
Απο Δημήτρης Βυθός
Δημοσιεύθηκε: 14 December 2016

Το ανέκδοτο που εξηγεί γιατί κάθε χρόνο βάζουμε ένα αγγελάκι στην κορυφή του χριστουγεννιάτικου δέντρου το ξέρετε; Όσοι δε το γνωρίζετε σας προτρέπω να το μάθετε το συντομότερο γιατί περιέχει μια πολύ διδακτική ιστορία. Είναι η ιστορία του τελευταίου στη σειρά που την πληρώνει για όλους τους άλλους πριν από αυτόν. Μιλά για τη μοίρα των τελευταίων. Αυτών που κουβαλάνε στην πλάτη τους τις χρεώσεις των προηγούμενων. Αυτών που ό,τι και αν κάνουν δε μπορούν να σε πείσουν να τους δεις αλλιώτικα.
Το ίδιο συμβαίνει και με τις τελευταίες ημέρες του 2016. Ό,τι κι αν κάνουν, όσο καλές κι αν είναι, ηλιόλουστες, ζεστές εμείς είμαστε έτοιμοι να τις βάλουμε να πληρώσουν για όσα μας έκαναν όλες οι προηγούμενες. Στην καλύτερη περίπτωση τις αγνοούμε χαρακτηριστικά, περιμένοντας απλά να περάσουν για να έρθουν οι νέες, οι καλύτερες. Αυτές με το χαρμόσυνο μήνυμα. Περιμένουμε να ξυπνήσουμε μια ημέρα του 2017 με ένα χαμόγελο ως τα αυτιά σαν να είχαμε το καλύτερο σεξ ever. Καλημέρα, τι γυρεύεις στο κρεβάτι μου σούπερ μοντέλο; Κάναμε σεξ χθες; Ουάου. Δε θυμάμαι τίποτα. Καλό ήταν; Συστηθήκαμε; Δε συστηθήκαμε ε; Ποιος νοιάζεται;
Τα είπαμε πολλές φορές και θα τα ξαναπούμε κι άλλη μια. Κάθε ημέρα, κάθε άνθρωπος, κάθε γνωριμία δικαιούται μια ίση ευκαιρία. Ειλικρινά δε καταλαβαίνω όλο αυτό το ντύνομαι, χτενίζομαι, βγαίνω έξω μπας και γνωρίσουμε κανένα και αμέσως του βάζουμε τοίχους να γκρεμίσει. Και σιγά το κάστρο που πρέπει να εκπορθήσει. Κάτσε τη μάπα χαμέ γλυκιά μου. Δε λέω πως δεν αξίζεις. Oh baby I’m worthy. Αξίζεις, αλλά σίγουρα δεν αξίζει ο άλλος να περάσει στρατιωτικά γυμνάσια για να κερδίσει τη χαμένη σου παρθενιά. Δώσε του μια ευκαιρία. Ανοίξου. Χαμογέλα μωρή. Τι μου παίρνεις αυτό το ύφος το μπλαζέ; Ξέχνα τους πρώην και όλα όσα αντιπροσωπεύουν και δώσε ένα μεγάλο ΝΑΙ στον έρωτα.
Και εσύ γλυκιέ μου καρδιοκατακτητή, εσύ που νομίζεις πως εκεί έξω γυρίζουν πορνό και εσύ είσαι το μεγάλο αστέρι, κάτσε να μάθεις πως η καρδιά μιας γυναίκας είναι άβυσσος, πότε κόλαση και πότε ο παράδεισος, που για να ανοίξει θέλει μόνο ένα πράγμα: αληθινή σημασία. Τι ζήτησε μωρέ; Να την κάνεις να νιώσει πως για μια στιγμή είναι το κέντρο του σύμπαντος. Και γιατί όχι; Ξέρεις ποια είναι, τι έχει περάσει; Να σου πω εγώ. Έχει περάσει καμιά κατοσταριά από τύπους που μοιάζουνε με εσένα στο πιο αναίσθητο, στο πιο απάνθρωπο, στο πιο εγωιστικό βαθμό και έχει πονέσει η καρδούλα της.
Εκεί έξω αγόρια και κορίτσια, αυτό που λείπει είναι ο άνθρωπος χωρίς τα φαντάσματα του παρελθόντος του. Θέλει αυτό που λένε, leap of faith. Να πιστέψετε αληθινά πως και ο άλλος είναι ακριβώς όπως και εσείς που απαιτεί τίποτα περισσότερο από σεβασμό και ίσες ευκαιρίες. Κάθε σήμερα είναι και μια νέα χρονιά. Κάθε σήμερα είναι η ευκαιρία σου να την πιάσεις από τα μαλλιά και να της κάνεις τον καλύτερο έρωτα που της έκανες ποτέ. Κι αν δε σου κάτσει, κι αν αποδειχτεί σαν τις άλλες ευκαιρίες; Άντε και δεν. Τι έγινε; Αύριο γιορτάζεις πάλι άλλη μια χρονιά πάνω στη Γη.
Γιατί ό,τι δε μας σκοτώνει μας κάνει πιο σέξι. Κι όπως είπε και ένας φίλος μου, εδώ είναι έτοιμοι να αποικήσουν τον Άρη και εσύ ακόμα ασχολείσαι με την πρώην σου;

Καλή χρονιά φίλοι και συναγωνιστές του πάθους και του έρωτα. Το πάρτι τώρα ξεκινά και κάπου θα σας πετύχω…