Οδηγός Επιβίωσης μέχρι τα Χριστούγεννα
Δημοσιεύθηκε: 24 October 2016

Ας οργανωθούμε βρε παιδιά.
Κάποιος να ανάψει τα φώτα!
Έχω φάει δέκα και δεν έχω δώσει μία.

Εμ, που πας χρυσή μου ξεβράκωτη στα αγγούρια; Έτσι είναι η ζωή. Δε σε περιμένει. Κατάλαβε επιτέλους πως η ζωή είναι σημαντική για σένα και όχι εσύ για τη ζωή. Κάτσε τη μάπα χαμέ λοιπόν και άκου τα παρακάτω λόγια, μπας και φάμε και κάνα μουσακά από τα χεράκια σου. Η τύχη λένε – ή αλλιώς ευκαιρία – έχει μαλλιά μπροστά και φαλακρή πίσω. Αλλά υπάρχει και το άλλο γνωμικό: Όπου λείπει, λείπει και η μοίρα του. Κανονίστε, λοιπόν, κατ’ αρχάς να είσαστε εκεί, έτοιμοι και αποφασισμένοι να αρπάξετε την ευκαιρία σας. Μην ακούω λοιπόν λυγμούς και αναστεναγμούς, αχ και βαχ, πάει το καλοκαίρι και τέτοιες αηδίες. Ούτε λόγια πως τα Χριστούγεννα είναι μακριά. Και μέχρι τότε τι; Θα καθόμαστε σπίτι και θα πίνουμε καφέ με τη μοίρα μας; Καραπιπερίμ και καραπιπεριές, το ενδιάμεσο είναι πιο σέξι. Γιατί πώς να το κάνουμε. Άλλο να κρατάς χέρια και άλλο να αναρωτιέσαι τίνος είναι αυτά τα χέρια.

Ντύσου όμορφα και βάλε το κραγιόν σου χρυσό μου. Τι μου βγαίνεις σα λαμπάδα στον Επιτάφιο; Του αγοριού απέναντι δε του αρέσουν τα copies, ούτε τα ‘’clopies’’. Αυθεντικά πράγματα θέλει. Ένα χαμόγελο, ένα παντελονάκι τζιν και ένα κοίταγμα που υπόσχεται πολλά. Δε σου είπα το σπινθηροβόλο βλέμμα της αγελάδας. Ούτε το απελπιστικά διαθέσιμη. Έλεος. Κοίταγμα είπαμε. Εγώ θα σου μάθω να είσαι γυναίκα; Κουνήσου, λικνίσου, γίνε ένα με τη μουσική σου. Γίνε και λίγο Σαλώμη άμα λάχει. Έτσι κι αλλιώς θα του το πάρεις το κεφάλι αργά ή γρήγορα. Βρε μαμούχαλε μπουχέσα. Ναι τα αγοράκια δεν έχουν κολλήματα στο τι θα φορέσουν. Αλλά αυτό το «φόρεσα ό,τι βρήκα μπροστά μου» ελλοχεύει κινδύνους. Γιατί αυτό το φανελάκι σου αγόρι μου, δε μυρίζει αντρίλα. Μασχαλίλα μυρίζει. Και εκείνο το σορτσάκι που μου ξεπρόβαλες, μου βγάζει κάτι από προσκόπους. Ε, ναι, την θέλεις τη χυλόπιτά σου γιόκα μου. Η γυναίκα βρε συ, θέλει να νιώσει πως έχει να κάνει κατ’ αρχάς με άνθρωπο. Τον Νεάντερνταλ κράτα τον μετά για το κρεβάτι. Κοίτα την διακριτικά και μείνε σε μία. Σε μία βρε λιγούρι!

Γυναίκες του κόσμου ενωμένες ποτέ νικημένες. Δε σας τα είπανε τα νέα. Γυναικοπαρέες δεν πλησιάζονται από άντρες. Τι μου το κάνετε εθνική διαδήλωση, μου κλείνετε μια τραπεζάρα και μου μπαίνετε στο φατσοβιβλίο για να αποδείξετε πόσο καλά περνάτε; Μη μου το παίζεις κυρία εμένα, μη μου το παίζεις. Και εσείς ρε αρσενικά, που μου φτιάχνετε αγέλη και μου βγαίνετε για να κάνετε κερκίδα. Ρίξε ένα βλέμμα σε μια γυναίκα και κάνε την να νιώσει πως άξιζε όλη τούτη η προε- τοιμασία. Διεκδίκησέ την μωρέ, βγάλε και καμιά αφιέρωση του τύπου «Κούλα, πολύ κωλόπαιδο ο Κυριάκος». Με τούτα και με κείνα, οι επόμενες διακοπές είναι κοντά. Αλλά εσάς δε σας νοιάζει. Γιατί το επόμενο είναι τώρα. Εσείς είσαστε πάνω στα λεωφορεία, όταν οι άλλοι περιμένουν στη στάση. Κι όταν οι άλλοι θα μπεκροπίνουν για αυτά που πέρασαν, εσείς θα είσαστε λιάρδα με αυτά που γίνονται. Γνωρίστε, γνωριστείτε, κάνετε λάθη, δοκιμάστε, πειραματιστείτε… Όλα στη ζωή είναι. Μη μου ψάχνετε να ξεμπλέξετε. Μπλέξιμο θέλει τώρα. Μπλέξιμο και όποιον πάρει ο χάρος.