O Mr. Virus.. Πάει Διακοπές (μαζί με την γενέκα τζαι τα κουπελλούθκια του)
Απο Mr. Virus
Δημοσιεύθηκε: 15 August 2015

Τι τζαι αν εκλαίεσουν ούλλον τον σιημώνα ότι εν τα φκάλλεις πέρα, ότι θα σου πιάσει η Τράπεζα το σπίτι, ότι εν μπορείς να γεμώσεις πεζίνα το μερσεντέ για να πάεις Πρωταρά τζαι να φάεις σούσι ή αν τα μωρά εν μπορούν να γοράσουν το I-phone 6. Το ταξίδι εν ταξίδι κουμπάρε γιατί ζαττίν τούτα εν να μας μείνουν...

Έτσι..... 

Ετοιμασίες

Από τον Μάρτιο ξεκινάς το σαφάρι στα διάφορα τουριστικά sides με ιδιαίτερη προτίμηση αυτά που έχουν tickets της ryan air και άλλων εταιρειών χαμηλού κόστους. Προσπαθείς να αθυμηθείς που εν επήες τόσα χρόνια που χωρκούριζες με τις βίζες, ταξίδι και αμέσως αποκλείεις τις Κυκλάδες, την Ρόδο, την Ρώμη, το Παρίσι, το Λονδίνο και την Κένυα... Για Αθήνα και Θεσσαλονίκη δε, δεν το συζητάς καν μια και αυτές ειδικά οι 2 πόλεις είναι για σένα όπως η διαδρομή Πελένδρι-Λεμεσός για ένα εργαζόμενο κάτοικο του συμπαθέστατου χωριού της Πιτσιλιάς. Αφού βάλεις το νου σου κάμποσο να δουλέψει πίνωντας τζαι κάμποσα chivas για τάνιμα στις σκέψεις σου τζαι χωρίς να ρωτήσεις την γενέκα φυσικά αποφασίζεις... Και ο τυχερός προορισμός είναι τα Χανιά. Μπορεί να ξαναπήες Κρήτη αλλά Χανιά εν επήες....Τζαι ούλλοι οι Κυπραίοι τζαι ειδικά οι κουμπάροι σου επελλάναν σε ότι εν μούκτην. 

Το ταξίδι 

Αφού βρίσκεις το ανάλογο όχημα να σε πάει (αφού όπως προαναφέρθει στον τίτλο οι διακοπές είναι οικογενειακές) ξεκινάς για το Αεροδρόμιο Πάφου με οδηγό τον κουμπάρο που σε πάντρεψεν, εσένα συνοδηγό, τα κουπελλούθκια με την γενέκα πίσω τζαι μέσα στην κάσια του διπλοκάμπινου τις βαλίτσες που επιτρέπει η ryan air, καθώς τζαι τις hand bags που εν να κρατάτε μέσα στο αεροπλάνο τζαι έχουν μέσα ότι φανταστείς. Η κατάσταση στους χώρους του Αεροδρομίου όπως αίθουσα επιβατών, check in καθώς και στα duty free είναι πάνω κάτω γνωστή μιας και περιλαμβάνει τα ακόλουθα. Παουρίζεις των μωρών να μεν βουρούν ποτζί ποδά, η γενέκα σου φορτώνεται τσιάντες που τα αδασμολόγητα νομιζόμενη ότι πάτε σε χώρα εκτός Ε.Ε. ενώ ο μικρός Χρυσοβαλάντης κλαίει τζαι θέλει σάντουιτς με σολωμό τζαι φρέσκαν κρέμα 8 ευρώ τζαι άμαν του το γοράσεις τελικά εν του αρέσκει τελικά τζαι θέλει άλλον με το ανάλογο ηχητικό αποτέλεσμα. Στο αεροπλάνο ποδοπατάτε οικογενειακώς κάμποσες οικογένειες, ζευγάρια και singles μέχρι νά κάτσετε τζαι να σφηνώσετε τις βαλίτσες στους χώρους υποδοχών από τις οποίες, όμως, εξέχουν φτυαρούθκια τζαι σικλούες που εγοράσετε των μωρών για να παίζουν στην παραλία... Φαΐ εν έσιει πας στο αεροπλάνο, ευτυχώς που η γενέκα έκαμεν σαντουιτσούθκια τζαι αφού προσγειώνεσαι, πισκαλάς του Ιρλανδού πιλότου, τζαι φτάνεις στα ονειρεμένα Χανιά... 

Οι διακοπές 

Αφού συστηθήκατε στη receptionist τζαι της είπετε ότι θέλετε να σας πει που έσιει φτηνόν τζαι πολύν φαί για να σπάσετε, καθώς και ότι η Κύπρος με την Κρήτη εν αδελφικά νησιά ξεκινάς τις διακοπές που ονειρευόσουνα ολόχρονα. Κατακλύζεις τις παραλίες, δείχνεις τζαι τζιαμέ τον νου σου, ενώ όλη η παραλία σε ακτίνα 5km έμαθεν ότι είσαι Κυπραίος. Ενθουσιάζεσαι για τις τιμές τζαι κάθε τρείς και λίγο πιάνεις που το Mobile σου γνωστούς και συγγενείς (όχι πως δεν το ξέρουν από τα απανωτά hashtags τζαι Check in) ότι εν μούκτην, περνούμε πολλά καλά, τζαι σαν τους Κρητικούς εν έσιει κουμπάρε... Φυσικά που θα σου έρτει ο λογαριασμος του τηλεφώνου μάλλον εκεί θα καταλάβεις ότι όσα εγλίτωσες στα frappe τζαι τα λιθρίνια θα σου έρθουν μαζεμένα στο ποσό του κινητού. Τα μεσημέρια μετά το χλαπάκιασμα όλων των θαλασσίων ειδών του Κρητικού πελάγους, της τυροκαυτερής, της χωριάτικης, των χοχλιών καθώς και του ρακόμελου πάεις όπως το λέσσιην να τζοιμηθείς με τα κουπελλούθκια, ενώ η γενέκα σου κατεβαίνει μαχαζιά να πιάει δώρα τζαι να δει αν τα φουστάνια δακάτω εν πιο φτηνά που τζήνα των Olympic Residences.... Φυσικά δεν θα βρει Balenciaga στα Χανιά, έτσι θα αρκεστεί σε σύγκριση με Boutiques της οδού Πάφου και Μακεδονίας... Το απόγευμα θα πάτε όλοι βόλτα να φάτε παγωτό τζαι την νύκτα θα κάμετε το αγαπημένο σας χόμπυ που είναι το φαΐ......Θα φκάλεις την απόδειξη φωτογραφία τζαι θα την κάμεις post στο κυπριακό page του facebook «που πήγαμε και δεν σας άρεσε» χουμιζόμενος ότι εκτός του ότι έφαες φτηνά, τα γκαρσόνια εμιλούσαν σου στα Ελληνικά (άσχετο αν εσύ εμίλας τους Κυπριακά τζαι που παράγγελνες καραόλους μούχαρους επροσπαθούσαν να Googλάρουν τον όρο). 

Η επιστροφή 

Αφού συνεχίστηκεν ο μαραθώνιος παραλία-φαΐ-ύπνος-παγωτό-δείπνο με φωτεινή εξαίρεση μια εκδρομή στην Ελαφόνησο, έτσι για να δουν ότι επίετε σε τζίνα τα καταγάλανα νερά (που εν έχουμεν δακάτω) επεράσαν οι μέρες τζαι πρέπει να επιστρέψεις στην πατρίδα. Η αλήθκεια επέρασες πολλά ωραία αφού το κυριότερο έφαες καλά, εγνώρισες την Κρητική φιλοξενία (πράγμα που συμπέρανες μια και άμαν έλεες καλημέρα κουμπάρε απαντούσαν σου, ενώ σε άλλους τόπους κοιτάζουν σε με ύφος πεσκανδρίτσας) τζαι τα μωρά ήταν ήσυχα παίζοντας με το i-pad τους... Η γενέκα επίσης εχάρηκεν γιατί εγόρασεν για ούλλους πράματα όπως επίσης τζαι 2 φουστάνια 10 ευρώ το ένα, ενώ στα Olympics (που λέγαμε πριν) ένα φουστάνι εν περίπου 600 ευρώ. Να μην ξεχάσουμε επίσης τον Κρητικό σουγιά που εγόρασες με την ωραία μαντινάδα πάνω « Κύπρος τζαι Κρήτη Love 4 Ever».