Σε κυπριακό γάμο!!
Απο Mr. Virus
Δημοσιεύθηκε: 20 July 2015

Τζιαμέ που εκάθουμουν σε καφέ της Μακαρίου τζαι έπινα το Frappuccino με σαντιγί (η αλήθκεια ήμουν τζαι λλίον πιλογρυσμένος) ακούω μια φωνή να ενθουσιάζεται πολλά που με είδε. Ήταν ένας συμμαθητής μου από το νηπιαγωγείο (τότε που ο Λουκάς Χάματσος ΔΕΝ έδινε ακόμα την βαθμολογία της Κύπρου στην Γιουροβίζιον τζαι ο Λυσσαρίδης δεν έπαιρνε σύνταξη). Απορημένος για τον τόσο ενθουσιασμό και μετά τα υποτυπώδες, “τι κάνεις; που δουλεύεις; έκαμες μωρά;” κτλ έρχεται και η απάντηση της απορίας μου....» Φίλε παντρέφκουμαι τζαι θέλω πολλά να έρτεις». Φορτισμένος συναισθηματικά από την σκηνή εδέχτηκα τζαι έτσι το μεθεπόμενο Σάββατο ήβρεν με στο Trikkis Palace να στέκουμαι στην σειρά να προσπαθήσω να σιερετήσω τον συμμαθητή μου δί-νοντας το ανάλογο φακελάκι (που μεταξύ μας ήταν η αιτία της πρόσκλησης)... Την ώρα που ο διπλανός μου έτρωεν κεφαλάκι τζαι που σύμφωνα με τα λεγόμενά του ήταν μέλιν! Τζαι τα μωρά εχορέφκαν Πάολα στην πίστα εγώ έκαμα μια αναδρομή στο μυαλό μου για το τι είναι τελικά ο γάμος στην Κύπρο.

1. Κάλεσμα:

Μια στίβη προσκλητήρια που γεμώνουν τα συρτάρκα του γραφείου, την καθίσα του συνοδηγού καθώς τζαι την "καλήν" τρα-πεζαρία της μάνας σου (αφήκαν το τζιαμέ γιατί εν σε βρίσκαν να σε καλέσουν).... Τα νιόπαντρα ζευγάρια είναι συνήθως άτομα που ίσως και να μην είδες ποτέ στην ζωή σου μια και μπορεί να είναι η κόρη του καλουψιή που έχτισεν το σπίτι που εγόρασες που το developer μέχρι την αγγόνισσα της καθαρίστριας που σου καθαρίζει το γραφείο. Μπορεί επίσης να είναι ο μικρός Γιαννάκης που εκλαίετε μαζί στο μαιευτήριο και που τώρα μεγάλωσε, αλλά έψαξε στα αρχεία της κλινικής και σε κάλεσε και αυτός... Ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό μια και ίσως να ήσουν ένας από τους 50 χιλιάδες καλεσμένους του Δίπλαρου.

2. Αίθουσες δεξιώσεων:

Από τις all time classic αί-θουσες ξενοδοχείων μέχρι τις αίθουσες ΥΠΕΡΘΕΑΜΑ Trikkis, Millennium, New Fiesta, καθώς και τα κτήματα (και που πριν ήταν μάντρες με τερατσιές) το σίγουρο είναι ότι έχεις δαπανήσει πολλά Σαββατοκύριακα της ζωής σου καθισμένος σε μια πλαστική καρέκλα ντυμένη με λευκό ύφασμα τζαι φιόγκον που πίσω. Είδες νιόπαντρα ζευγάρια να εμφανίζονται σε σκάλες να ανεβοκατεβαίνουν (όπως τα show της Βίσσιηης), είδες συμπέθερους να χορέφκουν το Careless whisper τζαι μωρά τατσωμένα που τα πολουβίθκια των λουκκουμι-ών να χορέφκουν τα παπάκια.

3. Dress code:

Σε ένα γάμο επιτρέπεται να ξεπεράσειςτον εαυτό σου ενδυματολογικά. Μπορείς για παράδειγμα να είσαι μια μεστωμένη κυράτσα με περιττά κιλά και να σκάσεις μύτη με σχιστό μάξι και μπανάνα κότσο ή να είσαι περιπτερού στην Μισι-αούλη και Καβάζογλου και να εμφανιστείς με Oscar de la Renda, ποτζίνα δηλαδή που φορούν στα Όσκαρ. Από το πολύ βάψιμο θα είσαι αγνώριστη στο συγγενολόι που θα αναρωτιέται κάθε λίγο εσύ ποιου κόρη είσαι!!! Θα βάλεις όλα τα κοσμήματα που έχεις για να μην σε περάσουν για καμιάν φτωσιή, ενώ στην τσάντα σου εκτός από το φακελάκι του γάμου, το κοτσινάδιν τζαι το I-phone σου θα έχεις και μια βεντάλια που αγόρασες από την Ρόδο γιατί να εν πυρά στην εκκλησία. Αν ο γάμος είναι στο γήπεδο του χωρκού θα γίνεις ολοχώματη τζαι αν το φουστάνι σου έσιει νούρο εν να κολοσύρνεται τζαι θα γίνει χτιτζιόν.

4.Catering ή μπουφέ:

Αν ο γάμος είναι με κοκτέιλ πάρτυ θα πάεις να σταθείς πάνω που τα τραπέζια που έχουν νά-κετς, κοτόπουλο σουβλάκι τζαι σαντουιτσιούθκια με χαλούμι και προσιούτο τζαι θα τσιμπουράς αγνοώντας τους υπόλοιπους που θέλουν να πάρουν και αυτοί το κάτι τις τους. Εξάλλου εν έκοψες να ‘ρτεις τόσο δρόμο να έσιεις βάλει το εικοσάευρο σου (εν τζαι πολλά τους) τζαι να φύεις νηστικός. Δίπλα σου η κυρία με την faux τσάντα chanel ρωτά τον άντρα της να της βάλει σε ένα πιατούι λλία νάκετς να πάρει στα μωρά που τους αρέσκουν πολλά. Αν είναι τραπέζι θα σταθείς στην ουρά και θα τρουλλώσεις το πιάτο με ένα σωρό αηδίες βάλλοντας λλίην σαλάτα για να μεν γεμώσει το πιάτο. Αφού θα παραπονεθείς στα παιθκιά του catering ότι εν έσιει πάπια πεκίνου θα βάλεις 3 κομμάθκια σούβλα τζαι που πάνω θα βάλεις λλίον σος sweet and sour που ήταν για τα spring rolls (αλλά εν έσιει καμία σημασία). Αν πάεις σε χωρκάτικο γάμο θα γεμώσεις 4 τταπερούθκια ρέσι για να πάρεις στην γειτονιά μια τζαι έταξες να τους φέρεις. 

5. Διασκέδαση:

Μάταια ο καημένος ο dj, προσπαθεί εδώ και ώρα να ανεβάσει το crowd, αλλά αυτό είναι απασχολημένο και μπουκωμένο. Κατά τις δέκα και αφού γίνονται οι απαραίτη-τες ανακοινώσεις στα μεγάφωνα, "τα μωρά να φύγουν από την πίστα", εμφανίζεται το ζευγάρι και ξεκινά να χορέφκει slow το skyfall της Adele. Στην πίστα ακολουθούν και άλλα ζευγάρια τα οποία ανταλλάσσουν συνεχώς συντρόφους (παρτενέρ στον χορό) τζαι τζιαμέ που ο dj ξεθαρρεύει τζαι ρίχνει το πρώτο hit αρκέφ-κουν σιγά σιγά τζαι φεύφκουν οι καλεσμένοι είτε γιατί ενυστάξαν τα μωρά ή γιατί αύριο πρέπει να ξυπνήσουν πρωίν γιατί έχουν μνημόσυνο στην Πάχνα.