Οξεία Κυπριακίτιδα
Απο Mr. Virus
Δημοσιεύθηκε: 20 April 2017

Οξεία < ουσιαστικοποιημένο θηλυκό του επιθέτου ὀξύς, 
Κυπριακίτιδα < όρος που περιγράφει τον υψηλό βαθμό αίσθησης του τι εστί άσιλα Κυπραίος


Ξέρω ότι εν δύσκολο πράμα να μπαίνεις στα παπούτσια του άλλου! Έλα στη θέση μου που λέμε. Αλλιώς βλέπει τη ζωή ένας χαρούμενος άνθρωπος, αλλιώς ένας μαθηματικός, αλλιώς ένα μωρό τζαι αλλιώς ένας κάττος! Όι εν θα προσπαθήσω να σας νιαουρίσω, ούτε έχω σκοπό να λάξω πολλά σε τούτο το άρθρο καθώς η Άνοιξη εμπήκε πολλά όμορφα για εμένα τζαι νομίζω ότι πετούν φίλτρα του snapchat με φκιώρα, φώτα τζαι ουράνια τόξα πάνω που την κκελλέ μου.

Απλά, επαρατήρησα ότι σαν λαός, εν λασκαρισμένη η βίδα μας τζαι τελικά είμαστε φορτωμένοι πελλάρα, παραξενιές, παραθκιάνταλα obsessions τζαι ανεξήγητα κόμπλεξ που δεν μπορούμε να τα διακρίνουμε εύκολα με ‘γυμνό’ μάτι! Πόσο υποφέρει άραγε ένας ψυχολόγος που ζει στη Κύπρο τζαι βλέπει τη ζωή μέσα που τη δική του σκοπιά; Πράματα που κάμνουν πολλοί που εμάς τζαι κάμνουν μας να αναρωθκιούμαστε ‘γιατί’; Ας πούμε μερικά παραδείγματα…

ΣΤΟ ΣΟΥΠΕΡΜΑΚΕ(Τ)
Ας πούμε γιατί άμαν πηαίνουμε στο σουπερμάρκετ βρίσκουμε σαλάμια χωσμένα πίσω που τα απορρυπαντικά, κούννες μες το καλάθι με τα σκουφούθκια, τζαι ένα κιλό τσιππούρα ανοικτής θαλάσσης πεταξούμενη δίπλα που τα σαπούνια τζαι τα ταμπόν; Τούτο το πράμα δεν το εσυνάντησα σε καμιά άλλη χώρα στο εξωτερικό τζαι δεν παύει κάθε φορά να με εκπλήσσει στη Κύπρο! Δηλαδή τι σκεφτόσουν κυρία μου; «Α τελικά λέω να μαϊρέψω σερβιέττες σήμερα που εν φρεσκότατες παρά τσιππούρες;» Το πόσο κουνόσυλλος εν ώρες ώρες ο Κυπραίος δεν μπορεί να περιγραφεί με άλλο τρόπο! Μια επίσκεψη στο σουπερμάρκετ θα σε πείσει. Αν παρατηρήσεις καμιά ύποπτη κίνηση να ξέρεις ότι ο παρέας κάτι προσπαθεί να κάμει!

Η ΜΕΓΑΛΟΜΑΝΙΑ ΜΑΣ
Εν γνωστό ότι είμαστε μεγαλομανείς! Άσχετον ότι οι μισοί Κυπραίοι που βαστούν αυτοκίνητα των 50.000 ευρώ τζαι πάνω, εβάλαν υποθήκη μέχρι τζαι την πεθερά τους για να το πιάσουν, αλλά εν βαστούν 20 ευρώ να βάλουν πεζίνα τζαι κατούρουν μες το τάγκι πέρκι τους πάρει ως το Nissi Beach το καλοτζαίρι για να φιγουράρουν στην παραλία! Ο κομπλεξισμός μας για το ποιος την έσιει μεγαλύτερη την βίλλα…στον Πρωταρά, τζαι ποιος εγόρασε το πιο ακριβό κινητό, εν το πάτημα που ήβραν οι απανταχού τράπεζες στην Κύπρο για να διούν αβέρτα δάνεια τζαι τελικά επιάν μας τζαι τα σώβρακα! Η Κύπρος είναι η χαρά των Μαρκετάδων! Η λογική απλή! Ο Κώλος ο αναβάκωτος, είδες το βρατζίν τζαι εσχιέστιν, ελέαν οι παλιοί! Δώσ᾽του Κυπραίου χλίδα τζαι πιάστουν τζαι την ψυσιήν του!

ΣΤΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΣ
Κάμνουμε μπαμ! Ζούμε λες τζαι εξυπνήσαμε το πρωί στο Μανχάταν τζαι με αέρα πολλών καρδιναλίων ξεκινούμε την ημέρα μας! Οι Κυπραίες ντυμένες τζαι βαμμένες λες τζαι θα ανοίξουν το πρόγραμμα της Πάολα τζαι του Ρουβά στο Κέντρο Αθηνών τζαι με ένα καφέ στο χέρι από πασίγνωστη εταιρία, προσπαθούν να διασχίσουν με τα ψηλοτάκουνα τους τα διαλυμένα πεζοδρόμια της Λεωφόρου Αγλαντζιάς παντίς τζαι περπατούν μες την Fifth Avenue της Νέας Υόρκης, ώσπου προσγειώνονται στην πραγματικότητα άμαν πατήσουν.. ξέρε τι. Όσο για τους Νεοκυπραίους, μετά τη δουλειά οι δραστηριότητες ποικίλουν, από συνάντηση για καφέ και γυμναστήριο μέχρι πιλόττα, after work drinks, μπάτμιτον και δεν συμμαζεύεται! Τούτο λέγεται είτε παγκοσμιοποίηση, είτε κρίση ταυτότητας! Ότι μας βολέφκει τελοσπάντων!

ΣΤΟΥΣ ΧΟΡΟΥΣ ΤΖΑΙ ΣΤΑ ΠΑΝΑΪΡΚΑ
Δάμε βέβαια αναφέρομαι σε καταστάσεις που είναι χάρμα οφθαλμών! Παντρέφκεται η Δοξούλα, που το Αφκόρου, με τον Πανίκκο που την χώρα; Μια εντυπωσιακή μίξη life style γεννιέται! Ο γάμος τζαι η τελετή; Ένα ασύλληπτο θέατρο του παραλόγου! 3000 καλεσμένοι! Chartered λεωφορεία που έρκουνται που ούλλα τα χωρκά της Κύπρου! Δεξίωση σε πεντάστερο ξενοδοχείο με καζαντί παρκαρισμένα δεξιά τζαι αριστερά, αλλά τζαι κάμποσους πλανοδειοπώλες να πουλούν την πραμάθκια τους! Από παμπάτζιν τζαι σιουσιούκκους, μέχρι λαχεία τζαι ασφάλειες ζωής! Όσο για το μενού δεν το συζητώ! Ξεκινούμε με 9 είδη σαλάτας τζαι καταλήγουμε να τσιλλούμε το sweet and sour chicken πάνω που το ρέσι τζαι να γεμώνουμε το κεφαλάκι του κλέφτικου με sushi! Α τζαι μια κόκα κόλα ζίρο, επειδή προσέχουμε τη σιλουέτα μας!

Κάποιοι εν να πουν ότι τούτο λέγεται κουλτούρα, κάποιοι άλλοι εν να πουν ότι έχω δίκαιο. Πως τούτα ούλλα εν παραξενιές, κομπλεξιλίκια, ασυνάρτητες συνήθειες τζαι καρκασιαλίκκια. Όπως τζαι να το κάμουμε, τούτοι είμαστε τζαι έχουμε χάζι! Εγώ τούτο ούλλο το  πράμα, αποκαλώ το ‘Οξεία Κυπριακίτιδα’. Είναι κολλητική ‘ασθένεια’ τζαι μεταδίδεται μόνο εντός γεωγραφικών συνόρων και όσοι είναι φορείς, είναι καταδικασμένοι να ζήσουν μια ζωή άκρως τραγελαφική! Δεν είναι θανατηφόρα ‘ασθένεια’ παρ’ ότι καταγράφηκαν κάποια ακραία περιστατικά του να είσαι άσιλα Κυπραίος.  Στο κάτω κάτω, σε όποιον αρέσουμε! Άμαν εμείς κάμνουμε καλά μεταξύ μας, τι τους κόφτει τους άλλους; Ένας ξένος  ναι, μπορεί να πάθει πολιτισμικό σοκ αν τα ζήσει τούτα ούλλα, αλλά κανένας εν θα μας αλλάξει, γιατί έστω τζαι έτσι, τούτοι είμαστε, με τα καλά τζαι τα κακά μας, με τα λογικά τζαι τα παράλογά μας! 
Μεν μου αρκέψετε όμως να πίνετε τζαι ζιβανίες με πουρέ κράνμπερι τζαι εκχύλισμα σιροπιού άγριας καρύδας, ούτε να αρκέψετε να μου τρώτε τα κουπέπια με τα chopsticks τζαι wasabi στο πλάι γιατί θα έχουμε θέματα! Θα Σέβεστε!