ΚΥΠΡΙΑΚΟ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ-ΥΓΕΙΑ! Τα προβλήματα του Κυπραίου!
Απο Mr. Virus
Δημοσιεύθηκε: 17 February 2017

Ο Mr. Virus εντοπίζει τα προβλήµατα και δίνει λύσεις! (Παραλήρηµα!!)

Κυρίες και κύριοι, τούτο είναι το πρώτο Virus Report για το 2017! Aποφάσισα να µεν ασχοληθώ µε τα Καρναβάλια φέτος! Για τα Καρναβάλια τζαι τα πανηύρκα είµαστεν ολόχρονα έτσι τζι’ αλλιώς! Αν τζαι πλέον το 2016 αποτελεί παρελθόν, εσυνειδητοποίησα ότι τίποτε εν πρόκειται να αλλάζει επί της ουσίας στο χωρκό µας! Στο ίδιο έργο θεατές κάθε χρόνο! Στο πρώτο µου άρθρο για το 2017 θα επιχειρήσω να σας παρουσιάσω τα ζητήµατα που απασχόλησαν τους Κυπραίους πέρσι ανά συχνότητα στα πάνελς τζαι τι προβλέπω εγώ πως πρέπει να γίνει για να ‘αλλάξουν’ επιτέλους τούτες οι καταστάσεις!

Κεφάλαιο Κυπριακό:
Εν εξόρτωσε κανένας να το λύσει για τον απλούστατο λόγο ότι αν το λύσει, εν θα έχει πλέον λόγο ύπαρξης σαν πολιτικό πρόσωπο! Τι θα κάµνουν οι πολιτικοί µας αν λυθεί το Κυπριακό; Να σοβαρευτούν, όξα να νοµοθετήσουν τζαι να παράξουν πολιτισµό; Πως θα δικαιολογούν τον µισθό τους; Πως θα φουλώνουν τα αεροπλάνα τζαι τα σαλέ στο Μον Πελεράν τζαι την Γενεύη δήθεν για διαπραγµατεύσεις; Πως θα κάµνουν διακοπές µούχτην; Που µόνοι τους; Που την πούγκα τους; Είσαστε σίουροι;
Τι πρέπει πρώτα να γίνει: Για να λυθεί το Κυπριακό πρέπει πρώτα τα ΑΚΕΛ, ∆ΗΣΥ, ∆ΗΚΟ και τα υπόλοιπα διακοσµητικά κόµµατα της Βουλής να γίνουν κώλος τζαι βρατζίν. Πρέπει να ακούσουµε που τα στόµατα των εµετικών µας πολιτικών ατάκες του τύπου “Στηρίζουµε από κοινού τις προσπάθειες του προέδρου (του όποιου προέδρου) και είµαστε στο πλευρό του”, “Φτιάξαµε κυβέρνηση εθνικής ενότητας”, “Ενώσαµε δυνάµεις” και πολλές άλλες παπαριές! Πρέπει να δούµε τον Κυπριανού να βαστά χερούι τον Αβέρωφ τζαι να βουρούν ανέµελοι µέσα στα λιβάθκια, πρέπει να δούµε τον Κουλία να συµπεριφέρεται µε σαβουάρ βιβρ τζαι η βουλή µας που γουµάς µε όρνιθες τζαι µισοφαηµένα αµπελοπούλια, να µετατραπεί σε Βουλή των Λόρδων και όχι τον πόρδων (εξκιούζ µι φορ µάι λάνγκουιτζ). Συµπέρασµα έχουµε να δούµε ακόµα από πολλές διασκέψεις σε Καραϊβική, Μπαχάµες, Σαν Μαρίνο, Σαν να τζαι τζοιµούµαστε νοµίζω... 

Καυτή Πατάτα, Οικονοµία:
Το 2016 που επέρασε ήταν νάκκον καλύτερο. ∆όξα σοι ο Θεός, εν εµείναν άλλες τράπεζες για να κλείσουµε, τζαι άλλες µπακκίρες εν βαστούµε για να πκιερώσουµε έτσι τζ’αλλιώς. Εφκήκαµε που το µνηµόνιο, τάχατες µου, τζαι εβελτιώθηκε η πιστοληπτική ικανότητα της Κύπρου. Βασικά που Ουγκάντα αναβαθµιστήκαµε σε Τιµπουκτού, ας ένει! Όπως τζαι να έχουν τα πράµατα, η οικονοµία, απασχόλησε µας πολλά τζαι πέρσι, αλλά έχουµε δρόµο ακόµα µπροστά µα για να ξανά γίνουµε ‘Οικονοµικό Θαύµα’, να ξανά γίνουµε πλυντήριο δηλαδή! Ούψιτ!
Τι πρέπει πρώτα να γίνει: Αρχικά, πρέπει να µιτσιάνουν τα φκια του Χάρη Γεωργιάδη σαν συµβολισµός ότι εµίτσιανε τζαι το ∆ηµόσιο χρέος (κάψιµο), να λάβουµε υπόψη τις εκθέσεις του Γενικού Ελεγκτή για το πελλό φαγοπότι που γίνεται παντού (νοτ χάππενινκ), τζαι να µεν χρειάζονται πλέον τα κοινωνικά παντοπωλεία! Επίσης, για να φκούµε που το οικονοµικό αδιέξοδο, χρειάζεται να κόψουµε την σούβλα (Κόφκει η π*****α το γ****ι;) τζαι τα ταξίθκια στο Λονδίνο για ψούµνισµα τζαι να δώκουµε δωδεκάρι της Τουρκίας στη Γιουροβίζιον. Πρέπει να φκάλουµε το µαυρογέριµο το φυσικό αέριο τζαι να το στείλουµε στο φεγγάρι! Που εν να δουλέψουν κάποτε οι δηµόσιοι υπάλληλοι τζαι που εν να αποφασίσει να αυτοπυρποληθεί η Ελενάρα στο Σύνταγµα, λαώνοντας ό,τι πεζούνι πετά πάνω που τον εναέριο χώρο των Αθηνών, τότε µπορεί τζαι να δούµε άσπρη µέρα τζαι λεφτά στη πούγκα µας. Για την ώρα περιοριστείτε στα λεφτά της Μονόπολης!

ΓΕΣΥ, γελάς τζαι εσύ:
Το ότι υπάρχει κόσµος που πιστέφκει πως για τον οποιοδήποτε λόγο µπορούµε σαν χώρα να έχουµε ένα λειτουργικό σύστηµα υγείας ξεπερνά µε! Είναι σαν να περιµένεις που τον Αρχιεπίσκοπο να κάτσει στα αυκά του τζαι να ασχολείται µόνο µε την εκκλησία ή σαν να περιµένεις που την Κυριακού Πελαγία να ανοίξει την συναυλία του Justin Bieber στο γήπεδο του Χαλκάνωρα! Για ακόµα µια χρονιά, οι Κυπραίοι εστοιβάστηκαν σαν τσούρες σε σφαγείο µέσα στα νοσοκοµεία καρτερώντας να κλείσουν ένα ραντεβού πριν τους Ολυµπιακούς του 2020.
Τι πρέπει πρώτα να γίνει: Πρέπει να δούµε την Οµόνοια να µπαίνει στους 8 του Champions League (τούτο τζαι αν δεν παίζει ούτε καν σαν σενάριο επιστηµονικής φαντασίας). Πρέπει πρώτα να φκει επίσηµα ο Υπουργός Υγείας τζαι να µας πει ‘Κοπέλια εσχιέσαµεν µες την τηάνιση ’ τζαι οι γιατροί να σταµατήσουν να πιάνουν φακελούθκια, αλλά µόνο paypal. Για να ξορτώσουµε να εφαρµόσουµε ένα σωστό σχέδιο Υγείας, χρειάζεται να σύρουµε κάτω τα νοσοκοµεία, όπως ένει, τζαι στη θέση τους να χτίσουµε τζαινούρκα, να σταµατήσουµε να πετάσσουµε ριάλια στην γερασµένη τζαι άχρηστη Εθνική Φρουρά ή στον ΚΟΤ τζαι να τα επενδύσουµε σε MRI, ογκολογικά κέντρα τζαι άξιους γιατρούς, παρά σε χασάπιες. Εν ολίγοις, για να αξίζουµε ιατροφαρµακευτική φροντίδα, όπως έχουν ούλλοι οι Ευρωπαίοι, πρέπει να σηκωστούµε που τον καναπέ της σπηλιάς µας τζαι να φκούµε έξω! Με το ούγκα ούγκα κανένας λαός εν επρόκοψε, εκτός οι πίθηκοι που µόνο µπανάνες θέλουν! Μπανανία!

Όι, εν στάζω φαρµάτζιν, είµαι απλά ρεαλιστής µε µια δόση σουρεαλισµού! Χρόνος µπει, χρόνος φκει, τα ίδια προβλήµατα! Η ζωή θέλει χιούµορ τζαι υποµονή! Είµαστε µια απέραντη χοροεσπερίδα, ένα χωρκόν απαρηόρητο! Υπάρχει µια σοφή παροιµία που λαλεί “∆αµέ ο κόσµος χάνεται τζαι το µ***ι χτενίζεται”! Εν τζαιρός να δούµε τζαι τον δίπλα µας πως περνά! Κάπως έτσι έρκουνται τζαι οι αλλαγές! Αν ο γείτονάς µας πεινά, ας του δώκουµε ένα πιάτο φαΐ να φάει, ας εν τζαι sushi! Αν δεν µπορούµε να ανανεώνουµε τις άδειες κυκλοφορίας µας, ας µεν πιάνουµε αυτοκίνητα των 50.000, αν δε βαστούµε να πκιερώσουµε το λοαρκασµό του τηλέφωνου, ας µεν πάµε να πιάµε το νέο iphone, αν δεν είσαστε παρθένες, ας µε ντυθείτε µοναχές στα Καρναβάλια! Αν δεν σας άρεσε το άρθρο µου, ας µεν το θκιαβάζατε ως το τέλος! :D (Fail αυτοσαρκασµός)