ΣΤΡΑΤΟΣ ΑΝΤΙΠΑΡΙΩΤΗΣ
Απο Μύρια Τρύφωνος
Δημοσιεύθηκε: 26 June 2016

Υπάρχουν οι σταρ της μιας σεζόν, υπάρχουν όμως και οι καλλιτέχνες που φαίνεται ότι ήρθαν για να αφήσουν ανεξίτηλο το στίγμα τους στην μουσική βιομηχανία, με το αστείρευτο ταλέντο τους και την αλήθεια του χαρακτήρα τους.Ο Στράτος Αντιπαριώτης, ή ο κατά κόσμον ‘Stan’, ήρεμος και χαλαρός μας υποδέχθηκε στο καμαρίνι του λίγο πριν την εκρηκτική εμφάνισή του σε γνωστό κλαμπ της Λεμεσού.

Πόσο παράξενο παιδί είσαι τελικά;

Όλοι είναι παράξενα παιδιά και νομίζω ότι αυτός ήταν και ο λόγος που είχε τόσο μεγάλη επιτυχία αυτό το κομμάτι, γιατί είναι μες την καρδιά όλων των ανθρώπων που μπορεί να αισθάνονται παράξενα παιδιά και να μην το είχαν εκφράσει πριν. Αν αισθάνεται κάποιος παράξενο παιδί τότε αυτό είναι το κομμάτι του και είναι αφιερωμένο σε όλα τα παράξενα παιδιά.

Ποιο είναι το πιο ευδιάκριτο χαρακτηριστικό της προσωπικότητάς σου;

Είμαι ένας άνθρωπος άκρως αληθινός. Δεν με ενδιαφέρει αν θα με παρεξηγήσει ο άλλος ή όχι. Το να είμαι αληθινός ήταν κάτι το οποίο πάντοτε ήθελα να έχω σαν προσωπικότητα και νομίζω είναι αυτό που έχει αγαπήσει και ο κόσμος σε μένα. Όλοι οι άνθρωποι έχουν τα ελαττώματά τους, αλλά όταν κάποιος είναι αληθινός τον αγαπάς και με τα καλά του και με τα κακά του.

 

Όταν πρωτοξεκίνησες αυτό το μουσικό ταξίδι, φαντάστηκες ότι θα έχεις τόση απήχηση στον κόσμο;

Τραγουδώντας μπροστά σε έναν καθρέφτη μικρός φανταζόμουν ότι είμαι τραγουδιστής. Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα γινόταν όλο αυτό το πράγμα τόσο πολύ έντονα. Χαίρομαι πάρα πολύ γιατί έχω ξεπεράσει πάρα πολλές φορές τα όνειρά μου. Το γεγονός ότι βρίσκομαι σήμερα εδώ και θα τραγουδήσω μπροστά σε αυτό το κοινό είναι ευλογία για μένα.

Πολλοί θα έλεγαν ότι μετά τον Σάκη Ρουβά, είσαι ο καλλιτέχνης ο οποίος ήρθε και τάραξε τα νερά της showbiz.

Πρώτα απ’όλα δεν μ’αρέσει να με συγκρίνουν με κάποιον άλλον καλλιτέχνη. Ο συγκεκριμένος καλλιτέχνης έχει χαράξει την δική του πορεία, εγώ έχω χαράξει μια τελείως διαφορετική πορεία και ρότα στη ζωή μου και νομίζω ότι κρατώντας τον εαυτό μου αληθινό και ειλικρινή απέναντι στο κοινό που με ακούει μέσα σε αυτά τα 5 χρόνια που έχω κάνει αυτή την πορεία, κατάφερα να εξελιχθώ και να εξελίξω παράλληλα και την μουσική μου. Μεγαλώνοντας κάνω πιο ώριμα πράγματα και χαίρομαι που βλέπω ότι ο κόσμος τα αντιλαμβάνεται και τα αγαπάει όπως και τις προηγούμενές μου δουλειές.

Ένας καλλιτέχνης για να δημιουργήσει και να διατηρήσει ένα ισχυρό φαν κλαμπ εκτός από ταλέντο και εμφάνιση χρειάζεται να έχει και μια προσωπικότητα για να αντέξει τον τίτλο του σταρ που συχνά του αποδίδεται. Πώς το διαχειρίζεσαι όλο αυτό;

Θεωρώ τελείως μακριά από μένα τον χαρακτηρισμό σταρ, αν ξεκινήσουμε από εκεί. Θεωρώ ότι είμαι ένα αληθινό παιδί, είμαι παιδί της ηλικίας μου, μ’ αρέσει να κάνω αυτά που γουστάρω και τα κάνω με την ψυχή μου. Νομίζω ότι ο κόσμος έχει ανάγκη από ειλικρινείς ανθρώπους, γιατί έχει κουραστεί να βλέπει ανθρώπους να υποκρίνονται γι ̓αυτόν και κάνουν πράγματα απλά για να τον εκπλήξουν και για να τον πάρουν με το μέρος τους. Εγώ ποτέ δεν κοίταξα κάτι τέτοιο. Εγώ κοίταξα να είμαι πρώτα απ’όλα ειλικρινής με τον εαυτό μου, με την δουλειά μου και ποτέ δεν κοίταξα να προβάλω την προσωπική μου ζωή για να προβάλω και την δουλειά μου μέσα από αυτήν. Δεν είμαι σταρ και δεν νομίζω ότι με τον χαρακτηρισμό σταρ που αποδίδεις εσύ ότι θα μπορέσω εγώ να γίνω ποτέ.

Τι σημαίνει για σένα σταρ και γιατί αποποιείσαι αυτόν τον τίτλο;

Showbiz, star.. όλοι αυτοί οι όροι νομίζω είναι λίγο ξεπερασμένοι. Θεωρώ ότι αυτό που κάνω εγώ προσωπικά ότι είναι κάτι το οποίο με εκφράζει 100%. Δεν μπορώ να ζήσω χωρίς αυτό πλέον. Είναι ανάγκη για μένα να γράφω μουσική, να δίνω τα τραγούδια μου, να ερμηνεύω τα τραγούδια που θέλω και πραγματικά δεν θέλω να μείνω στον όρο star ή στον όρο showbiz. Θέλω απλά να είμαι υγιής, να συνεχίσω να κάνω αυτό που αγαπάω πραγματικά και όλα τα αγαπημένα μου πρόσωπα, τα οποία έχω καταφέρει να κάνω ομάδα και να δουλεύουμε όλα αυτά τα χρόνια μαζί, να είναι και αυτοί καλά γύρω μου και να συνεχίσουμε να είμαστε οικογένεια και να δουλεύουμε πάνω σε αυτό το project που ξεκινήσαμε πριν από 5 χρόνια.

Μου έκανε εντύπωση που χρησιμοποίησες την λέξη ‘παιδί’ και όχι ‘άντρας’ στα 28 σου.

Κάθε άντρας κρύβει μέσα του ένα παιδί. Νομίζω ότι δεν θα μεγαλώσω ποτέ, τουλάχιστον μέσα μου, εσωτερικά. Εξωτερικά μπορεί να μεγαλώνουμε, αλλά όταν έρχομαι σε επαφή με μεγαλύτερους ηλικιακά άντρες καταλαβαίνω ότι και αυτοί κρύβουν ένα παιδί μέσα τους και είναι και ο λόγος που θεωρώ, όπως είπα και πριν, όταν λεμε παράξενο παιδί μιλάμε γενικά, μιλάμε για κάτι το οποίο βρίσκεται πολύ βαθιά μέσα μας κρυμμένο και πολλές φορές η κοινωνία που ζούμε σήμερα δεν αφήνει να βγει προς τα έξω. Θεωρώ ότι μέσα μου είμαι παιδί και ο οποιοσδήποτε εκεί έξω που μας διαβάζει κρύβει επίσης ένα παιδί, όποια ηλικία και να έχει.

Τι είναι αυτό που κρύβεις μέσα σου σαν παιδί;

Νομίζω αυτά που κρύβω μέσα μου δεν θα ήθελα να βγουν προς τα έξω γιατί είμαι πολύ κλειστός σαν άνθρωπος όσον αφορά τα συναισθήματα που έχω μέσα μου. Προτιμώ να τα κάνω τραγούδια από το να τα μοιράζομαι με τον κόσμο σε συνεντεύξεις (γέλια).

Ήσουν πάντα τόσο κλειστός ή η διασημότητα σε έκανε πιο εσωστρεφή;

Η διασημότητα είναι κάτι το οποίο βοηθά την δουλειά σου, αλλά δεν είναι κάτι το οποίο κάνει καλό στον εαυτό σου. Χάνεις πολλά πράγματα από αυτήν και πράγματα τα οποία πολλές φορές για την ψυχή του ανθρώπου είναι αναγκαία. Κι εγώ έχω χάσει πάρα πολλά πράγματα.

Όπως; Τι θυσίασες;

Έχω θυσιάσει πάρα πολύ κόπο και χρόνο. Απλά κοιτάω να διαχωρίζω τον άνθρωπο από τον καλλιτέχνη, κοιτάω να διαχωρίζω τον έναν ρόλο από τον άλλον, ώστε να έχω μια εξισορροπημένη ζωή.

Συνήθως αυτή η προσπάθεια στέφεται με επιτυχία;

Πολλές φορές ναι, πολλές φορές όχι. Καμιά φορά για να γίνεις ‘σταρ’ με τον όρο που αποδίδει ο κόσμος πρέπει να ξεπουλήσεις τα πάντα. Εγώ δεν είμαι άνθρωπος που είμαι διατεθειμένος να ξεπουλήσω τα πάντα, την προσωπική μου ζωή, την οικογένειά μου, τους ανθρώπους που είναι γύρω μου, για να μπορέσω να γίνω σταρ. Δεν το κάνω και έχω επιλέξει να κρατάω μια στάση ζωής που να προβάλλω περισσότερο την δουλειά μου και όχι όλα τα υπόλοιπα. Και ο κόσμος με γνώρισε μέσα από τις δουλειές μου, με αγάπησε μέσα από αυτές και εύχομαι να συνεχίσει, γιατί αν αλλάξει αυτό πάει να πει ότι κάνω κάτι λάθος.

Είσαι από τους λίγους καλλιτέχνες που κατάφερες να έχεις ένα μεγάλο και πιστό φαν κλαμπ, το οποίο έχει μεγαλύτερη απήχηση στο γυναικείο φύλο. Φοβήθηκες ποτέ ότι η δημοσιοποίηση της προσωπικής σου ζωής θα επηρεάσει γι ̓αυτόν τον λόγο την δουλειά σου;

Αν κοιτάξει κάποιος σήμερα το μαγαζί που βρισκόμαστε θα δει και πάρα πολλούς άντρες. Τα τελευταία 2 χρόνια επειδή ρεπερτοριακά έχω ωριμάσει πάρα πολύ νομίζω δεν με ακούν μόνο οι γυναίκες αλλά και πάρα πολλοί άντρες. Δεν κοίταξα ποτέ να δείξω το ποιος είμαι εγώ και να ξεπουλήσω αυτό που είμαι ή να το αποκρύψω για να κάνω καλό στην δουλειά μου. Είμαι αυτός που είμαι και μπορεί οποιοσδήποτε θέλει, να με αγαπήσει για αυτό που είμαι, ή να με μισήσει για αυτό που είμαι. Είμαι εδώ, κάνω αυτό που αγαπώ πραγματικά και ειλικρινέστατα και θα συνεχίσω να το κάνω οποιαδήποτε συνθήκη και να υπάρχει, και νομίζω είναι αυτό που κράτησε και τον κόσμο κοντά και στα πάνω και στα κάτω και σε οτιδήποτε έχουμε περάσει αυτά τα 5-6 χρόνια.

Σε έκανε ποτέ να νιώσεις άβολα η ‘υπερβολική’ αγάπη του κόσμου;

Νομίζω πως ό,τι γίνεται με πάθος και αγάπη και καψούρα και έρωτα δεν μπορεί να το κρίνει κανένας και ποιος είμαι εγώ που θα το κρίνω. Νομίζω ότι καλώς γίνεται γιατί όταν γίνεται με αγάπη σημαίνει ότι υπάρχουν αγνά συναισθήματα από πίσω, συναισθήματα που δεν σκέφτεσαι πριν να τα εκδηλώσεις. Οπότε όλο αυτό δείχνει ότι βρισκόμαστε σε καλό δρόμο και ο κόσμος αγαπάει αυτό που κάνω, και αγαπάει εμένα και σαν άνθρωπο και σαν καλλιτέχνη. Χαίρομαι πάρα πολύ για αυτό και εύχομαι να συνεχιστεί αυτό και τα επόμενα χρόνια.

Χάρισε μου μια αφιέρωση για το κοινό της Κύπρου που σε υπεραγαπά.

Νομίζω ότι το κοινό της Κύπρου ξέρει να περνάει καλά, ξέρει να αγαπάει, ξέρει να διασκεδάζει. Εύχομαι να μην σβήσει ποτέ το χαμόγελο από τα χείλη τους και να είναι πάντοτε έτσι πρόσχαροι και ευδιάθετοι και να συνεχίσουν να γεμίζουν και μας τους Ελλαδίτες όταν ερχόμαστε εδώ με θετική ενέργεια και χαμόγελο και με όλη τους την αγάπη. Γιατί κάθε φορά που έρχομαι στην Κύπρο νομίζω ότι παίρνω τόση πολλή αγάπη από τον κόσμο, που μπορώ να συνεχίσω να το κάνω αυτό για χίλια χρόνια. Είναι μοναδικοί!

Χάρισέ μας και ένα θετικό Victus μήνυμα προς τους αναγνώστες μας.

Η θετική πλευρά της ζωής κρύβεται μέσα μας και αν ψάξουμε λιγάκι παραπάνω μπορούμε να βρούμε μια θετική πλευρά ακόμα και στα πιο αρνητικά σημεία της ζωής μας. Νομίζω ότι με ένα χαμόγελο, με λίγη δύναμη και τους σωστούς ανθρώπους δίπλα μας όλα μπορούν να ξεπεραστούν.

 

O STAN επιστρέφει ανανεωμένος με το πρώτο του single υπό τη νέα του δισκογραφική στέγη Panik Records & την ICON MUSIC

Records, το οποίο θα αποτελέσει το hit του καλοκαιριού!

Μετά τις τελευταίες του επιτυχίες, “Όταν Αγαπάς”, “Με Στεναχωρεί”, “Δε Σου Ανήκω” και “Παράξενο Παιδί” που κατάφεραν να αγγίξουν την κορυφή των ραδιοφωνικών Charts, o δημοφιλής ερμηνευτής και δημιουργός επιστρέφει δριμύτερος

και υπόσχεται να μας ταξιδέψει και να μας ξεσηκώσει με την μουσική του.

Ο πιο ανατρεπτικός καλλιτέχνης της γενιάς του, με προβολές που ξεπερνούν τον αριθμό των 73 000 000 στο YouTube, έρχεται πιο ώριμος από ποτέ για να κατακτήσει γι’άλλη μια φορά την κορυφή.

Και Ζηλεύω Που Σ’ Έχει..

Η επιτυχία του καλοκαιριού είναι εδώ με τη στιχουργική υπογραφή του STAN, μουσική των Πάνου Βλασακούδη, Ιωσήφ Κοτσυφάκη, Μάνου Δεδεβέση, Σίμου Κίναλη & STAN, και παραγωγή της ICON MUSIC.

Κυκλοφόρησε στις 23/05 από την Panik Records & ICON MUSIC Records