'Αννα Ηρακλέους ‘Θα Μας Τρελλάνεις!!’
Απο Μύρια Τρύφωνος
Δημοσιεύθηκε: 18 December 2015

Αγαπάει και ερμηνεύει ελαφρολαϊκά τραγούδια ενώ δηλώνει αθεράπευτα ερωτευμένη με τη μουσική. Αν και πρωτοεμφανιζόμενη στην δισκογραφία, η Άννα Ηρακλέους μετά από χρόνια στο χώρο της μουσικής κάνει δυναμικά το δισκογραφικό της ντεμπούτο με το τραγούδι ‘Θα με τρελάνεις’, με συνοδοιπόρο σ’αυτή την τρέλα τον μοναδικό Γιώργο Τσαλίκη. Το Victus συνάντησε την όμορφη τραγουδίστρια σε μια από τις εμφανίσεις της στην Κύπρο. Πάμε να μάθουμε περισσότερα..

Ονομάζομαι Άννα Ηρακλέους και..

κατάγομαι από την Λεμεσό. Αφού τελείωσα το σχολείο, σε ηλικία 18 ετών έκανα τα πρώτα μου βήματα επαγγελματικά. Δούλεψα στην Κύπρο αρκετά χρόνια. Μετά πήγα κάποιες φορές στο εξωτερικό, σε διάφορες συναυλίες και εκτός Ελλάδος δίπλα από καταξιωμένους καλλιτέχνες, αλλά τώρα ένιωσα ότι ήρθε ο καιρός να κάνω κάτι δικό μου δισκογραφικά. Είμαι πλέον έτοιμη.

Μουσική για μένα είναι... 

έρωτας! Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, να σκέφτομαι και να οραματίζομαι το μέλλον μου, ήξερα ότι αυτό ήθελα να κάνω στη ζωή μου. Επέλεξα να ασχοληθώ με αυτό τον χώρο γιατί...λατρεύω την μουσική. Η μουσική για μένα νιώθω ότι είναι μια ολόκληρη πηγή συναισθημάτων και ένας τρόπος έκφρασης τους.

Αγαπημένο μου είδος μουσικής...

είναι το ελαφρολαϊκό τραγούδι. Παρόλο που ακούω τα πάντα, εκείνο που επιλέγω πάντα να τραγουδώ και με εκφράζει περισσότερο, είναι το ελαφρολαϊκό με το κλασσικό λαϊκό.

Την μεγαλύτερη μουσική επιρροή είχα από...

γυναίκες την Χαρούλα Αλεξίου και Ελένη Βιτάλη και από άντρες από τον Νίκo Καζαντζίδη και τον Πασχάλη Τερζή. Ωστόσο επειδή δισκογραφικά είναι το πρώτο μου ξεκίνημα πιστεύω δεν είμαι σε θέση αυτή τη στιγμή να βγω και να υποστηρίξω το κλασικό λαϊκό τραγούδι, και λόγω εμφάνισης, και λόγω εμπειριών. Έτσι συνδυάzω ενέργειες και ακούσματα.

Το τραγούδι με το οποίο κόλλησα τον τελευταίο καιρό είναι...

το ‘Ζήσε μόνο το ταξίδι’ του Γιώργου Τσαλίκη, που από την πρώτη στιγμή που το άκουσα έχει μείνει στο μυαλό μου. Mέσα από τους στίχους και τον τρόπο που είναι ερμηνευμένο, έχω βιώσει το τραγούδι. Προσωπικά το σύνδεσα περισσότερο με την καλλιτεχνική μου πορεία. Πιστεύω ότι ανεξαρτήτου αποτελέσματος αυτό που έχουμε και βιώνουμε γενικά είναι σαν ένα συναρπαστικό και μοναδικό ταξίδι που οφείλεις να το ζήσεις, να το γευτείς και να το απολαύσεις.

Ο/Η μεγαλύτερος/η ‘Ελληνας/ίδα τραγουδίστρια θεωρείς ότι είναι ο/η...

να ξαναμιλήσω για την Χάρις Αλεξίου (γέλια); Είναι η τραγουδίστρια την οποία επιλέγω να ακούσω για να χαλαρώσω.

Και τι δεν θα ‘δινα να...

έβλεπα τους ανθρώπους να χαμογελούν και να είναι ευτυχισμένοι. Και τι δεν θα ‘δινα να τα δω όλα τακτοποιημένα στην ζωή των αγαπημένων μου προσώπων. Γιατί συμβαίνουν διάφορα, στον κόσμο γενικά τα οποία μας στιγματίζουν με διαφορετικούς τρόπους τον καθένα. Και τι δεν θα ‘δινα να ήταν όλα πιο ανθρώπινα, να δω την ηρεμία στον στα μάτια του κόσμου. Το έχω κι εγώ ανάγκη γιατί θα ένιωθα κι εγώ ανακούφιση, εφόσον ζω και εγώ ανάμεσα στον κόσμο, ζω τα προβλήματα, ζω τις έγνοιες. 

Σε 5 χρόνια από τώρα έυχομαι...

να πραγματοποιήσω τους στόχους μου επαγγελματικά τους οποίους άρχισα σιγά-σιγά να υλοποιώ. Θέλω να σταθεροποιηθώ γερά στην δουλειά μου, να κάνω όλα αυτά που ονειρεύομαι, τα οποία δεν είναι τόσο εύκολα. Μετά, πιο μετά, μια όμορφη και σωστή οικογένεια, γιατί αν δεν νιώθεις στο σπίτι σου γεμάτος, τίποτε δεν μπορεί να σου αναπληρώσει το κενό που μπορεί να αισθάνεσαι μέσα σου. Απλά πράγματα.

Άρα για μένα Ευτυχία είναι...

ασφάλεια στην δουλειά και την οικογένεια.

Ωστόσο θυμώνω με...

τους αχάριστους ανθρώπους, κι έχω συναντήσει αρκετούς. Με πνίγει η αδικία, η αχαριστία στους ανθρώπους και η υποκρισία. Μεγάλωσα σε ένα περιβάλλον με άνθρωπους απλούς. Για παράδειγμα η μάμα μου με μεγάλωσε λέγοντάς μου ότι ό, τι και να κάνεις να έχεις στο μυαλό σου ότι πρέπει να είσαι σωστή και ειλικρινής για σένα, άσχετα αν δεν αρέσει σε κάποιον άλλον, δεν είναι σωστό να λές ψέματα. Εντάξει, μικρά ψέματα λέμε όλοι μας για διάφορους λόγους αλλά οι ίντριγκες και γενικά η υποκρισία στον κόσμο που υπάρχει με εκνευρίζει, δεν το αντέχω σαν άνθρωπος, αντιδρώ.

Ευχαριστώ..

καταρχήν την οικογένειά μου για την συνεχή και αδιάκοπη στήριξή που μου παρέχει. Να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου και τον μάνατζερ και παραγωγό μου, τον Μάριο Χαπέρη, ο οποίος πίστεψε σε μένα και με βοήθησε όσο κανένας άλλος να κάνω τα πρώτα ουσιαστικά επαγγελματικα μου βήματα. Να ευχαριστήσω επίσης τον Γιώργο Τσαλίκη, με τον οποίο μοιράζομαι το πρώτο μου δισκογραφικό ξεκίνημα. Τον εκτιμώ και τον σέβομαι απεριόριστα σαν άνθρωπο και σαν επαγγελματία. Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω και εσάς στο περιοδικό για την πρόσκληση και την στήριξή σας, εφόσον κοντά σας δίνω και την πρώτη μου συνέντευξη στην Κύπρο.

Άννα, σου ευχόμαστε από καρδιάς μια Victorious πορεία.

 Victus Team