HOVIG - FUCKING AWESOME DREAMER!
Απο Μύρια Τρύφωνος
Δημοσιεύθηκε: 20 April 2017

Μίλησέ μας λίγο για σένα.
Προέρχομαι από μια μεγάλη οικογένεια, έχω ακόμα 3 αδερφές. Μεγάλωσα σε ένα κλασικό κυπριακό σπίτι. Έμενε και η γιαγιά μαζί μας και όπως καταλαβαίνεις, όντας μοναχογιός, είχα πολλή σημασία απ’ όλες τις γυναίκες της οικογένειας. Αυτό που θυμάμαι έντονα από τα παιδικά μου χρόνια είναι να παίζω συνέχεια ποδόσφαιρο και να προσπαθώ να παίξω κιθάρα. Ήξερα από μικρή ηλικία ότι θέλω να γίνω μουσικός.
Πώς φανταζόσουν σαν παιδί  το μέλλον;
Τώρα έχω μία εικόνα για το μέλλον, τότε δεν είχα. Αν και ανακάλυψα το ταλέντο μου από νωρίς, ήξερα ότι ήθελα να κάνω συναυλίες και να γράφω τραγούδια – ναι έκανα το κλασικό με την βούρτσα μπροστά στον καθρέφτη και έχω και φωτογραφίες (γέλια). Αρχικά ήθελα να γίνω κιθαρίστας, μετά τραγουδιστής, μόνο μια περίοδο θυμάμαι γύρω στα 16 που νόμιζα ήθελα να γίνω δικηγόρος και μελετούσα πάρα πολύ. Τελικά δεν έγινα (γέλια).


Η συμμετοχή στο X-Factor πώς προέκυψε;
Από την εφηβεία μου ήμουν ένας άνθρωπος που έψαχνε την εμπειρία από όλες τις πλευρές. Έτυχε και πήγα και δεν το είχα στο μυαλό μου ότι θα πάω να κάνω καριέρα. Όχι ότι δεν το ήθελα, αλλά δεν πίστευα ότι μέσα από αυτά τα παιχνίδια μπορεί να κάνει κάποιος καριέρα, και ακόμα δεν το πιστεύω, αν και υπήρξαν οι στιγμές που το πίστεψα, σίγουρα είναι λάθος αυτό το σκεπτικό. Όντως μπορείς να κάνεις μια σούπερ αρχή, αλλά το λάθος που κάναμε εμείς οι παίκτες είναι να νομίζουμε ότι λόγω προβολής βγαίνοντας από αυτά τα παιχνίδια είναι να νομίζουμε ότι είμαστε στο ίδιο επίπεδο με όποιον που έχει χρόνια στον χώρο. Αυτό που έχω καταλάβει και από τα πιο μικρά μου live με ακροατήριο 20 ατόμων είναι ότι η καριέρα κτίζεται με τα χρόνια, με την σχέση που δημιουργείς με τον κόσμο και όχι οποιοδήποτε X-Factor ή δίσκο κυκλοφορήσεις.


Τι είναι αυτό που σου πρόσφερε και τι όχι, ενώ το ήθελες, αυτή η εμπειρία;
Αυτό που δεν μου πρόσφερε είναι μουσικές σπουδές, όσο θα μου πρόσφερε μία σχολή στο εξωτερικό. Αυτό που μου πρόσφερε όμως είναι την αγάπη του κόσμου.

 

Πώς βίωσες στα 19 σου όλη αυτή την εμπειρία;
Το βίωσα σαν ένα μεγάλο πάρτυ – παρέες, ξενύχτια, έξοδοι. Δεν είχα καθόλου άγχος, πέρασα τέλεια. Μέσα από το παιχνίδι με γνώρισε ο κόσμος, την ειλικρίνειά μου και εκ των υστέρων κοιτάζοντας πίσω αγάπησε την αθωότητά μου. Ήθελα να ζήσω πράγματα. Χαίρομαι που πήγα.

Λόγω αυτής της αθωότητας έχεις φάει ‘χαστούκια’ στον χώρο μέχρι στιγμής;
Ήμουν αθώος, ποτέ αφελής.


Περιέγραψε τον εαυτό σου με 3 λέξεις.
Τελειομανής. Αγχωτικός. Θετικός.

 


Αταίριαστος συνδυασμός το άγχος και η θετικότητα.
Είμαι ένας άνθρωπος που την μια στιγμή θα τα δω όλα μαύρα, θα αγχωθώ, θα πανικοβληθώ,  αλλά μέσα σε λίγα λεπτά θα βγει η θετικότητά μου και το ‘let’s do it’. Αγχώνω και τους άλλους γιατί στη δουλειά μου τα θέλω όλα τέλεια. Οι  συνεργάτες που έχω τόσα χρόνια πλέον το έχουν καταλάβει ότι είναι λόγω τελειομανίας και το αποδέχτηκαν.


Είσαι εξίσου αγχωτικός και στην προσωπική σου ζωή;
Όχι, καθόλου, και αυτό οφείλεται στην σχέση που διατηρώ εδώ και χρόνια. Η κοπέλα μου δεν με αγχώνει καθόλου, αντίθετα είναι ένας άνθρωπος ο οποίος με ηρεμεί.


Φέτος ανέλαβες μια μεγάλη αποστολή και θα μας εκπροσωπήσεις στην Eurovision. Ειλικρινά, ποια είναι η δική σου άποψη για τον θεσμό;
‘It’s fucking awesome!’ Είναι το μεγαλύτερο φεστιβάλ μουσικής. Εκεί βρίσκονται όλοι από τον χώρο της ευρωπαϊκής μουσικής βιομηχανίας και έχεις την ευκαιρία να αναδείξεις το ταλέντο σου. Τι μπορεί να είναι άσχημο σε αυτό; 


Πώς νιώθεις που λαμβάνεις μέρος σε έναν διαγωνισμό που συμμετέχουν και πιο κιτς εμφανίσεις που  εξαιτίας αυτών για πολλούς υποβαθμίστηκε η αίγλη αυτού του θεσμού;
Μέχρι στιγμής υπάρχει απίστευτος επαγγελματισμός από τους διοργανωτές. Είναι απίστευτη εμπειρία και για μένα ως τραγουδιστή. Ναι κάθε χρόνο υπάρχουν και πιο κιτς συμμετοχές, αλλά εγώ κάνω το παν για να μην είμαστε εμείς κιτς, και δεν θα είμαστε, το υπόσχομαι.


Ειλικρινά, όταν σκέφτεσαι την βραδιά που θα είσαι στην σκηνή τη Eurovision, πώς νιώθεις;
Αγωνιώ! Ειλικρινά αγωνιώ, γιατί το ήθελα εδώ και πάρα πολύ καιρό.


Ποια θα ήθελες να είναι η συνέχεια της καριέρας σου μετά την Eurovision;
Σίγουρα θα ήθελα να έρθει μια πολύ καλή πρόταση από έξω, για ένα ολοκληρωμένο άλμπουμ. Στόχος μου είναι να βγάλω ένα καλό follow up τραγούδι και να συνεργαστώ ξανά με την Warner της Σουηδίας που συνεργάζομαι τώρα και είναι τεράστιο για μένα, όπως και με την Panik στην Ελλάδα. Είναι το όνειρό μου να μπορέσω να κάνω top class live στην Κύπρο. Θα το ήθελα πάρα πολύ να υπάρχουν στο μέλλον τα budget για ακόμα μεγαλύτερες παραγωγές χωρίς να συμβιβαζόμαστε, από τη στιγμή που υπάρχουν τρομερά ταλέντα εδώ στην Κύπρο, από φωτιστές, μέχρι μουσικούς και τραγουδιστές.


Αναφέρεσαι σε παραγωγές στην Κύπρο. Δεν υπάρχουν βλέψεις για το εξωτερικό;
Μ’ αρέσει η Κύπρος και δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου να μην ζει εδώ. Με ένα εισιτήριο μπορείς να πας οπουδήποτε και λόγω του διαδικτύου δεν πιστεύω κιόλας ότι χρειάζεται να μένεις μόνιμα στο εξωτερικό για να κάνεις καριέρα έξω.


Πώς φαντάζεσαι την ζωή σου μετά από 10 χρόνια;
Όνειρο είναι να είμαι 6 μήνες στούντιο και 6 μήνες να κάνω live, που είναι και η πιο υγιής ισορροπία για έναν καλλιτέχνη να έχει την ευχέρεια να κλείνεται σε ένα στούντιο μόνος του και να βγάζει τα εσώψυχά του και το άλλο εξάμηνο να τα μοιράζεται με τον κόσμο.

 


Πιστεύεις ότι η διαδρομή για το κτίσιμο της καριέρας σου μπορεί να επηρεάσει την προσωπική σου ζωή;
Καθόλου. Είμαι με έναν άνθρωπο ο οποίος με στηρίζει απίστευτα. Είναι μέρος της ομάδας μου και πρακτικά, αν και η ίδια είναι τραγουδίστρια. Θεωρώ πολύ τυχερό τον εαυτό μου γιατί είμαι με έναν άνθρωπο που με βοηθά να αντεπεξέλθω στους στόχους μου και αυτό είναι πολύ σημαντικό, προπάντων στη δικιά μας δουλειά.


Μιλάς με πολλή σιγουριά γι᾽αυτόν τον άνθρωπο. Τι είναι αυτό που διαφοροποιεί αυτή την σχέση από τις προηγούμενες;
Κατ᾽αρχάς εγώ δεν ήμουν της σχέσης. Είμαι εδώ και 3 χρόνια με αυτόν τον άνθρωπο και γι᾽αυτό μιλώ τόσο ανοικτά για  τη σχέση μου. Στο κάτω κάτω πραγματικά δεν νομίζω ο κόσμος να ενδιαφέρεται για την προσωπική μου ζωή και αν δεν ήμασταν συνεργάτες και με στήριζε τόσο πολύ, ίσως να μην αναφερόμουν καν. Φαντάζεσαι να ήμουν σε μια σχέση την οποία δεν πίστευα; Νομίζω ο μόνος λόγος που πρέπει να είμαστε σε σχέση είναι γιατί μας κάνει καλύτερο άνθρωπο ο σύντροφός μας και εμείς αυτόν. Είναι πάρε δώσε αυτά τα πράγματα. Από κει και πέρα ‘there is no point’.


Υπάρχει κάποιοι στίχοι που να σε εκφράζουν απόλυτα;
Το ποίημα του Καββαδία ‘Ιδανικός και ανάξιος εραστής. Με εκφράζει πάρα πολύ αυτό το ποίημα από την εφηβεία μου, που πρέπει να το διαβάσει όλο κάποιος για να συλλάβει ακριβώς το νόημα. Κάνω πολλά όνειρα και αυτό είναι μεγάλη μαγκιά. Δεν είναι εύκολο στις μέρες μας να επιβιώνεις ως τραγουδιστής και ονειροπόλος. Αγαπώ την δουλειά μου πολύ και παθιασμένα και θέλω πολύ να φτάσω στους στόχους μου.


Ποιο είναι το μότο της ζωής σου;
‘Let it be’