5 Κυπριακές startup εταιρίες που πρέπει οπωσδήποτε να μάθετε!
Απο Γαλάτεια Παρθενίου
Δημοσιεύθηκε: 15 April 2016

Το οικοσύστημα των νεοφυών εταιρειών στην Κύπρο όλο και μεγαλώνει, λύνοντας προβλήματα τα οποία πολλοί από εμάς δεν έχουν καν σκεφτεί πως αντιμετωπίζουμε καθημερινά! Μερικές από τις πολλά υποσχόμενες βρίσκονται παρακάτω.

Achiever

H Achiever εφαρμογή για κινητές συσκευές είναι μια δωρεάν πλατφόρμα κοινωνικού δικτύου, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να λάβουν μέρος σε διαγωνισμούς οι οποίοι προσφέρουν δώρα με την αποστολή μιας φωτογραφίας ή ενός βίντεό σας, ενώ οποιαδήποτε εταιρεία έχει τη δυνατότητα να κάνει διαφήμιση μέσω της εφαρμογής.

Diyful

Η Diyful είναι μια διαδικτυακή πλατφόρμα που κάνει τα μαστορέματα εύκολα! Κύριος στόχος της εταιρείας είναι η παροχή των καλύτερων συνθηκών εστίασης για όλους! Πιο συγκεκριμένα βοηθά τον χρήστη προσφέροντάς του οδηγούς κατασκευής για το πώς να κάνει μια DIY κατασκευή, καθώς και λίστα με επαγγελματίες σε περίπτωση που δεν καταφέρει να ολοκληρώσει την κατασκευή.

Ideas2Life

H Ideas2life είναι μια εταιρεία η οποία όπως δηλώνει και το όνομά της, έχει ως σκοπό να φέρνει στον κόσμο όλες τις ιδέες που έχουν στο μυαλό τους τα μέλη της εταιρείας! Μέχρι στιγμής έχει καταφέρει να δημιουργήσει την υπηρεσία εξεύρεσης επαγγελματιών, καθώς και εργασίας, ονόματι atyourservice, όπως επίσης και την ψηφιακή υπηρεσία παραγγελίας φαγητού, foody!

Karkoona

Η εφαρμογή για κινητές συσκευές “karkoona” επιτρέπει την αποστολή μηνυμάτων με τη χρήση του αριθμού πινακίδας κυκλοφορίας του οχήματος με το οποίο θέλουμε να επικοινωνήσουμε, λύνοντας έτσι το πρόβλημα ανικανότητας των οδηγών να επικοινωνήσουν μεταξύ τους. Επιτρέπει επίσης την βαθμολογία ενός οδηγού! Ακόμη και αν σας αρέσει ο/η οδηγός του διπλανού οχήματος η εφαρμογή σας βοηθά! Το μόνο σίγουρο είναι ότι τα μελλοντικά σχέδια της εταιρείας φτάνουν μέχρι την αναφορά κλοπής και ακόμα παραπέρα!

Risetech Media

Η Risetech Media είναι μία νεοσύστατη επιχείρηση η οποία έχει ως στόχο να επαναπροσδιορίσει το σύγχρονο κόσμο των μέσων ενημέρωσης στα θέματα επιχειρηματικότητας, έρευνας, καινοτομίας και νεοφυών επιχειρήσεων (startups). Έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν την ειδησεογραφική πλατφόρμα DisruptCyprus.com, η οποία έχει ως στόχο την ενημέρωση του Κυπριακού κοινού, όσον αφορά τα νέα των προαναφερόμενων τομέων, όχι μόνο εντός της Κύπρου, αλλά και ανά του παγκοσμίου.

Εμείς ελπίζουμε να τις ελέγξετε και να τις χρησιμοποιήσετε έτσι ώστε να στηρίξουμε όλοι μαζί τις δικές μας, κυπριακές startup εταιρείες. Άλλωστε, όλες οι προαναφερθείσες εταιρείες μπορούν να μας βοηθήσουν σε διάφορους τομείς της καθημερινής μας ζωής, προσωπικής αλλά και επαγγελματικής!