Is it a bird? Is it a plane? No! It's a FLY-BOARD!
Απο Ανδρέας Οδυσσέως
Δημοσιεύθηκε: 08 June 2017

- Ανδρέα, ετοιμάσου και θα πάμε Πισσούρι για ένα watersport που αποκτά φήμη τελευταίως.
- Οκ έγινε!
- Πάρε και μαγιό.
- Οκ… 

Είκοσι λεπτά μετά, έκανα τον… Χριστό. Ε, δεν ξέρω και άλλον που περπάτησε πάνω στο νερό, πόσο μάλλον να πέταξε… με αυτό, πάνω απ’ αυτό.

Κάπως έτσι λειτουργεί το υδάτινο σπορ (watersport αγγλιστί) του Flyboard, με τη βοήθεια ενός jet ski. Αποτελεί στην ουσία ένα μέρος μίας σειράς προϊόντων που εμπνεύστηκε ο Γάλλος Φράνκι Ζαπάτα και γνωρίζουν τεράστια επιτυχία τα τελευταία χρόνια.

Τα τρία εξ αυτών, βρίσκονται στη διάθεση για όποιον θέλει να δοκιμάσει, από τον Γιάννη Κουκλή στην παραλία Πισσουρίου. Πρόκειται για το Flyboard (φωτογραφίες), το Hoverboard (χρήση σανίδας παρόμοιας με αυτή του snowboard) και το Jetpack (χρήση καρέκλας).

Ο Γιάννης ήταν και αυτός που με… μύησε στην όλη φάση, πρώτα κάνοντας μου επίδειξη και στην συνέχεια παροτρύνοντάς με να δοκιμάσω.

Και φθάσαμε στο σημείο της δοκιμής. Γέλιο μέχρι δακρύων από τους… θεατές, ανάμεσα στους οποίους ήταν και το άλλο άτομο της συνομιλίας που διαβάσατε πιο πάνω. Γέλιο και από εμένα, όταν το στόμα δεν ήταν απασχολημένο με άλλα πράγματα, όπως η κατάποση θαλασσινού νερού.

Η εμπειρία φανταστική και κάτι που σίγουρα δεν έχω ξανακάνει. Αν θα το πρότεινα; Φυσικά και δεν υπάρχει κανένας λόγος να φοβηθεί κανείς, αφού λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.

Όπως μου εξήγησε και ο Γιάννης στην συνέχεια, είναι ένα watersport που μπορεί να κάνει κάποιος από τα εννέα μέχρι τα 99 του χρόνια. Η διάρκεια του είναι περίπου 20 λεπτά, χρονικό διάστημα που δεν καταλαβαίνεις πως περνά. Για περισσότερες πληροφορίες μπορεί κάποιος να αποταθεί στο Xenios Watersports στην παραλία Πισσουρίου.

Το εν λόγω υδάτινο σπορ υπάρχει τα τελευταία πέντε χρόνια και πλέον έχουν δημιουργηθεί Παγκόσμιοι αγώνες, με ελπίδα μάλιστα αυτοί να διεξαχθούν το καλοκαίρι του 2018 στην Κύπρο. Τέλος, να επιστήσω την προσοχή πως υπάρχουν φθηνές απομιμήσεις του είδους, έτσι να είστε προσεκτικοί όπου και αν το δοκιμάσετε.