Το Survivor στον δικό μας Άγιο Μπανάνιο #ItsBetterThanYours!
Απο Mr. Virus
Δημοσιεύθηκε: 08 June 2017

"Οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα και καταστάσεις είναι συμπτωματική"

Επορώθηκα τζαι εγώ με το Survivor γιατί ως λαϊκό πλάσμα, μπορείς να δεις τα πάντα. Ωραίους πισινούς, ίντριγκες, στρατηγικές, δολοπλοκίες, απελπισία τζαι φυσικά ξεκατίνιασματα. Εντάξει, εν είμαι μόνος μου όμως. Συμπάσχουν πολλοί μαζί μου που θα καούμε στη κόλαση παρέα! 

Τι μου θυμίζει όμως εμένα τούτο το πράμα; Την Μπανανία μας φυσικά! Μπορεί να μεν τρώμε καρύδες που το πρωί χάραμα, αλλά έτσι όπως εν η οικονομία ακόμα, πεινούμε τζαι κάμνουμε ότι μπορούμε για να πιάμεν το φαΐ μέσα που τα σιέρκα του άλλου. Μπορώ να κάθουμαι τζαι να βρίσκω ομοιότητες ούλλη μέρα αν θέλετε, ώσπου να εξευτελίσω το θέμα, να σηκωστούν πάνω οι λέξεις τζαι να σχίσουν την κόλλα.  

Καταρχάς οι παίχτες! Ας πιάμεν την βουλή για παράδειγμα. Έχουμε κυρίως θκυό ομάδες, με εξαίρεση κάποια παράσιτα. Τους Μαχητές τζαι τους Διάσημους. Μπορείτε να αντιστοιχίσετε τους Αριστερούς τζαι τους Δεξιούς με όποιους θέλετε. Μεν βάλετε μες το νου σας όμως το κότσινο με το μπλε, αλλά το attitude τους! Σίουρα οι μεν κοντράρονται με τους δε. Άμαν εν ούλλοι μαζί όμως, εν σαν τα μαρτούθκια τζαι άμαν στραφούν πίσω στις "παραλίες" τους, θάφκει ο ένας τον άλλο σαν να μεν υπάρχει αύριο.

Αν η Βουλή μας ήταν στίβος μάχης του Survivor, θα τους απολαμβάναμε σε αγώνες λύσσας τζαι επικράτησης με τους βουλευτές μας να έχουν τα χαρακτηριστικά κάποιων από τους πιο κάτω παίχτες που ξεχωρίσαμε:

 

«Ο βουλευτής Μάνατζερ Ράγκμπι»: Κάποιον δηλαδή που ξέρει να κάμνει τον ξερόλα. Έσιει άποψη επί παντός επί στητού, αλλά τζείνα που λαλεί εν απλά φαφλατιλίκια! Που τον χάσεις που τον έβρεις, γυρίζει τα τηλεοπτικά πάνελς αφού εν το φετίχ του! Εν σαν να βάλλεις κάποιο με 50 βαθμούς μυωπίας, να κάμνει τον πιλόττο! Ε γαμώτο, σε κάποια φάση, εν να σε προσγειώσει πας την τερατσιά. Ποτούτους βρωμά ο τόπος!

«Ο βουλευτής ΜΠΟ (σκέτο)»: Ο βουλευτής δηλαδή που εν τζιαμέ μόνο για γεμωσιά. Μόνο για να πιάνει χώρο. Εν εκατάλαβες ποττέ πως εμπήκε μες τη βουλή, εν καρτεράς ποττέ τίποτε πουλλόου του τζαι γενικά, είτε ήταν μέσα είτε εν ήταν, εν θα σου έκαμνε καμιά μα καμιά διαφορά. Άτε το πολλύ πολλύ, καταλάθος να κάμει τζαι τίποτε καλό τζαι απλά να αναρωτηθείς για κανένα δευτερόλεπτο αν τον επαρεξήγησες ώσπου τελικά να σου περάσει. 

«Η βουλευτής Λάουρα Νάργιες»: Έτσι ακριβώς! Εν η βουλευτής που για να παράξει έργο, προχωρεί πιο αργά ακόμα τζαι που τα έργα στην πλατεία Ελευθερίας. Κατ' ακρίβειαν, ώσπου να πάρει την απόφαση να κινηθεί, μπαίνουμε τζαι φκαίνουμε που την κρίση, αλλάζουμε Κυβέρνηση, κερδίζουμε την Eurovision, τζαι τζείνη εξακολουθεί να εν μες τη βουλή χωρίς να κάμνει τίποτε, απλά αρέσκει της να χτενίζεται. 

«Ο βουλευτής Γιώργος Ντάνος»: Τζείνος που συνήθως εν ένα που τα μεγάλα φαβορί! Ξέρεις πολλά καλά ότι κινείται με στρατηγική, εν διπλωμάτης τζαι παίζει το παιχνίδι του πολλά έξυπνα! Έχουν τον ούλλοι στο μάτι τζαι θέλουν να πέσουν να τον φάσιν επειδή ζηλέφκουν τον! Ο πόλεμος όμως που του κάμνουν οι άλλοι βουλευτές, εν υποχθόνιος τζαι ξιμαρισμένος, γιατί ενώ θέλουν να τον φκάλουν έξω που το παιχνίδι, χωρίς τζείνον θα έχαναν που τζαιρό!

«Ο βουλευτής Μάριος Πρίαμος»: Ο τρέλλος Κύπριος, το τραίνο! Ναι, εν ο βουλευτής που έχει τα κκότσια τζαι μιλά έξω που τα δόντια. Εν μιτσίν, αλλά εν ροτσίν που ελέαν τζαι οι παλιοί! Εν ο βουλευτής που γουστάρεις, γιατί τζείνο που νιώθει, δείχνει το, τζιἀς εν τζαι λλίο χωρκατούι! Η ατάκα κρέμμεται που το στόμα του, θα σε κάμει να γελάσεις που εν ακομπλεξάριστος τζαι θα σε εκπλήξει με τα ταλέντα του. Γενικά τούτον μεν τον φοάσαι!

«Η βουλευτής Ειρήνη Παπαδόπουλου»: Μπορείς να την ξεχάσεις; Φυσικά τζαι όι! Εν η στρηνιάρα της βουλής, η τύπισσα 'Bitch Please' που ζεις για να περιμένεις την επόμενη της κίνηση τζαι την επόμενη της ατάκα! Άμαν μουλαρώσει, ό,τι τζαι να της κάμεις, τζείνη τζιαμέ πατά πόδιν! Μπορεί να τους παίξει ούλλους στα δάκτυλα της γιατί απλά ξέρει πολλά καλά πως την έχουσιν ανάγκη! Στο τέλος όμως, τρώει την το κύκλωμα τζαι πάει έσσω της!

«Ο βουλευτής Χανταμπάκης»: Εν ο βουλευτής που αγαπάς να μισείς! Πρόκειται για τζείνον τον εξυπνόβλακα που πιστεύκει ότι εν τον επήρες χαμπάρι ακόμα, ενώ κράζουν τον ούλλοι τζαι ήδη εσκέφτηκες 20 τρόπους πως να τον εξοντώσεις. Είναι τόσο προβλέψιμος τζαι γλύφτης που ξέρεις την επόμενη του κίνηση πριν καν την κάμει. Άφηνεις τον λίο όμως να περιχαρίσει γιατί μετά όπως πάντα εννά πιάσει τον Μίτα! 

Η μόνη διαφορά με τη πραγματικότητα, εν ότι στη περίπτωση του Άγιου Μπανάνιου, ο κόσμος εν μπορεί να τους ψηφίσει που το τηλέφωνο για να φύουν. Επίσης τα έπαθλα εν πολλά πιο φανταχτερά από όσο νομίζεις τζαι εσύ κάθεσαι τζαι ανέχεσαι τους πας τα ζινίσια σου! Το παιχνίδι εν στημένο τζαι εσύ πετάσσεις τα ριάλια σου πας τα τηλεφωνήματα.

Άρα μεν πιστέφκεις σε ασυλίες τζαι άλλα τέθκοια παραμύθκια. Αλλάξετε κανάλι ή τα κουβαδάκια σας τζαι σε άλλη παραλία! Θέλω το επόμενο Survivor στον Ακάμα! Τζιαμέ να δεις τηλεθέαση! Ως τότε πάω να μείνω νηστικός πέρκι χάσω κανένα κιλό!