Περί καθαρής συνείδησης ο λόγος...!
Απο Έκτορας Νεοφύτου
Δημοσιεύθηκε: 21 October 2017

Αρκεί να μπορείς να κοιμάσαι ήσυχος! Καληνύχτα...

Το τι θεωρούμε εμείς σωστό και τι λάθος είναι δική μας υπόθεση. Το ίδιο ισχύει και με το τι θεωρούμε ηθικό και ανήθικο, λογικό και παράλογο. Σε αυτή τη ζωή τα πάντα επιτρέπονται και ό,τι δηλώσεις είσαι! Στη Κύπρο του 2017, ο κάθε ένας κόβει και ράβει μόνος του... Ίσως γιατί φταίει η νοοτροπία μας, ίσως πάλι επειδή υπάρχουν αυτά τα λεγόμενα παραθυράκια, τα οποία εμείς κάνουμε τζαμαρίες και μπουκάρουμε μέσα! 

Δεν μπορώ να κάτσω να απαριθμήσω τα σκάνδαλα που ακούσαμε σε αυτό τον τόπο! Δεν μπορώ να μπω στο μυαλό μερικών ανθρώπων! Μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι! Γιατί ναι, όντως! Ευτυχισμένοι είναι όλοι όσοι δεν τους κόβει και σαν ήρεμα αρνάκια, άσπρα και παχιά κοιμούνται τα βράδια! Οι άλλοι όμως είναι το θέμα... ποιος θα τους-μας ξυπνήσει;

Έχεις συγγενή στα ανώτατα στρώματα της εξουσίας; Κάνεις ότι θέλεις! Σκότωσες στο δρόμο κάποιον πεζό; Κανένα πρόβλημα, το καλύπτουμε! Είσαι συγγενής κάποιου πολιτικού; Τέλεια, θα σε βολέψουμε! Πήρες μίζες εκατομμυρίων για δουλειά που δεν έκανες; Σ'ωραίος μεγάλε! Σ' ένα καφενείο στο χωριό μου, άκουγα ένα παππού που έλεγε "Kάμε ό,τι θέλεις ας εν τζαι κακό, αν μπορείς να κλείσεις τα μάθκια σου την ώρα που εν να πέσεις πας το μαουλούτζι, μεν φοάσε τίποτε". Πόσο δίκαιο είχε αυτός ο παππούς; Πόσο μεγάλη αλήθεια;

Ζούμε σε μια χώρα που νομίζουμε πως ο ένας εν πιο έξυπνος που τον άλλο! Σε μια χώρα που η κοινωνική παιδεία είναι πιο χαμηλή και από το IQ μιας αμοιβάδας! Καθόλου παράξενο λοιπόν που στην καθόλου τυχαία χαρακτηρισμένη Μπανανία μας, δεν βλέπουμε προκοπή, δεν μπορούμε να λύσουμε τα προβλήματα μας, δεν αποδίδεται δικαιοσύνη και δεν αντιδρούμε; Πως να αντιδράσουμε δηλαδή; Αφού λίγο-πολύ, όλοι μας κάτι λάθος κάνουμε που δεν το λογαριάζουμε για λάθος, κάτι κρίνουμε ως ηθικό, ενώ δεν είναι, και όλο και κάτι θεωρούμε έξυπνο και λογικό, ενώ είναι βλακώδες και παράλογο!

Ας συνεχίσουμε λοιπόν το ασύστολο φαγοπότι, ας κλέψουμε όσα περισσότερα μπορούμε, ας σκοτώσουμε και την βγάλουμε καθαρή! Αφού μπορούμε, δεν μπορούμε; Αν η Κύπρος ήταν μια μικρογραφία μιας κατάστασης, θα ήταν μια καφετέρια γεμάτη με αγγελικά πλασμένα πρόσωπα! Κάτω από τα τραπέζια όμως... θα διακινούσαμε ναρκωτικά δίπλα από τα παιδιά μας, θα κλέβαμε το πορτοφόλι του δίπλα και στο τέλος τι; Στο τέλος, θα πηγαίναμε στα σπίτια μας, όπως κάνουμε και τώρα και έχοντας καθαρή τη συνείδηση μας θα πηγαίναμε για ύπνο ήσυχοι... τον ύπνο του δικαίου! Καληνύχτα και όνειρα γλυκά!