ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΡΚΟΥΛΗΣ - Επέστρεψε Δυναμικά!
Απο Μύρια Τρύφωνος
Δημοσιεύθηκε: 05 July 2017

ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΡΚΟΥΛΗΣ

Επέστρεψε Δυναμικά!

Συζητώντας με τον Νίκο Κουρκούλη καταλαβαίνεις ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο που έχει το μοναδικό αυτό χάρισμα να σε κερδίζει απ' το πρώτο κιόλας λεπτό! Όντας από τη φύση του αισιόδοξος και μόνο θετικά σκεπτόμενος, μας μίλησε για όλα! Η επιστροφή στην Ελλάδα, οι επιτυχημένες εμφανίσεις του,  τα 20 Χρόνια που κλείνει φέτος στην Ελληνική Δισκογραφία, η Κέλλυ Κελεκίδου και η σχέση του με τον οκτάχρονο Θάνο και την τρίχρονη Ελπινίκη που χαρακτηρίζει ως τις μεγαλύτερες επιτυχίες στην ζωή του!  

Είσαι ένας καλλιτέχνης που ξεχωρίζεις για την ιδιαίτερη σχέση που έχεις αναπτύξει με τον κόσμο λόγω του επικοινωνιακού σου ταμπεραμέντου. Όταν επέστρεψες στην Ελλάδα είχες ενδοιασμούς  για το πώς θα σας υποδεχθεί ο κόσμος και για το αν θα καταφέρεις να αναθερμάνεις την σχέση σου με το κοινό;
Όταν γύρισα στην Ελλάδα μετά από καιρό δεν σκέφτηκα καθόλου το γεγονός αν θα είμαι αρεστός ή όχι στο κοινό. Μετά από χρόνια παρουσίας μου στο χώρο έχει χτιστεί μια σχέση εμπιστοσύνης,  αγάπης και αλληλοσεβασμού, χωρίς αυτό όμως να σημαίνει ότι δεν υπάρχει το άγχος για την αποδοχή. Σε κάθε νέα προσπάθεια, σε κάθε νέα συνεργασία υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που το κοινό κρίνει και αναλόγως το σχολιάζει θετικά ή αρνητικά. 
Τους  Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό τους ενώνει μια γλυκιά νοσταλγία για την πατρίδα τους. Ένιωσες επί της ουσίας μετανάστης;
Από τη στιγμή που αφήνεις ένα μέρος που μεγάλωσες, αγαπάς, έχεις ζήσει και ζεις μεγάλες στιγμές, όπως η Ελλάδα, το συναίσθημα της νοσταλγίας είναι τόσο έντονο που χρειάζονται μεγάλα αποθέματα ψυχής και δύναμης για να ανταπεξέλθεις στα νέα δεδομένα και στη νέα καθημερινότητα.
Μετά από μια απουσία 4 ετών από τις Αθηναϊκές πίστες έχεις εντοπίσει κάποια διαφορά στην νυχτερινή διασκέδαση;
Δεν υπάρχει κάποια σημαντική  διαφορά στο τρόπο διασκέδασης στα χρόνια που απουσίασα, παρά μόνο στην αλλαγή προσώπων και στους χώρους εμφανίσεων. Πέρα από αυτό, ο κόσμος διασκεδάζει το ίδιο καλά όταν δέχεται της ανάλογης προσοχής από τον εκάστοτε χώρο - σχήμα.
Έχεις πολλές και μεγάλες επιτυχίες στο ενεργητικό σου. Με ποιο τραγούδι σου θεωρείς ότι ταυτίστηκε περισσότερο ο κόσμος;
Ο κόσμος με γνώρισε με την επιτυχία “Κίνδυνος”, αλλά και με τα τραγούδια που ήρθαν στην πορεία της καριέρας μου, όπως “Μέρα με τη μέρα”, “Παίζεις με τη φλόγα”, “Τόσα Δειλινά”, “Της ζωής μου τα φεγγάρια” και όχι μόνο, που τραγουδιούνται απ’ το κοινό έχοντας ήδη κλείσει πάνω από 15 χρόνια απ’ την κυκλοφορία τους. Αυτή η  επιβράβευση και η  αναγνώριση που μου δίνει ο κόσμος όλα αυτά τα χρόνια  είναι ένα ανεκτίμητο δώρο και οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Θεό,  στον κόσμο και στους εκάστοτε συνεργάτες μου γι’ αυτό.

 

 

Ο Νίκος Κουρκούλης πως είναι ως μπαμπάς και ως σύζυγος;
Μιας και μιλάγαμε για επιτυχίες θα σου πω αυτό που αισθάνομαι,  η μεγαλύτερη επιτυχία μου είναι η οικογένεια που έχω δημιουργήσει! Νιώθω πολύ ευλογημένος που με την Κέλλυ είμαστε ευτυχισμένοι, έχουμε φέρει στον κόσμο δυο υπέροχα πλάσματα που μέρα με την μέρα με κάνουν να χαμογελάω μέσα από πολύ μικρά πράγματα. Θα με χαρακτήριζα χαζομπαμπά, αν και προσπαθώ να είμαι αυστηρός, χωρίς βέβαια να τους χαλάω χατίρι. Ο Θάνος-Ραφαήλ πλέον είναι σε μια ηλικία που καταλαβαίνει τα πάντα, είναι άριστος μαθητής και πολύ δραστήριος. Η μικρή μας Ελπινίκη σε λίγους μήνες κλείνει τα τρία, είναι μια ηλικία πολύ ξεχωριστή, κάθε μέρα βλέπεις μια προσωπικότητα που δημιουργείται και αυτό έχει την μαγεία του. 


Πέρασαν κιόλας 15 χρόνια από τότε που βίωσες μια σωματική αλλά και πνευματική εμπειρία η οποία υπήρξε σημείο αναφοράς για πολλούς συμπαθούντες. Σε ποιο βαθμό σε επηρέασε;
Η μεταφυσική, μπορώ να πω, εμπειρία που βίωσα μέσα από ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισα με έκανε πιο δυνατό και πιο τακτικό στο θέμα πρόληψη. Επίσης, μου έδωσε τη δυνατότητα να νιώσω σαν "λαμπαδηδρόμος" και να μεταφέρω την "φλόγα" της ελπίδας και της πίστης σε όλους τους ανθρώπους που βιώνουν κάποιο θέμα υγείας.  Είναι πάρα πολλοί οι άνθρωποι που είτε βιώνουν οι ίδιοι, ή κάποιο δικό τους συγγενικό πρόσωπο κάτι αντίστοιχο και έρχονται να με ρωτήσουν τι μπορούν να κάνουν και πως μπορούν να βοηθήσουν. 


Μια ευαίσθητη πλευρά του εαυτού σου αισθάνομαι ότι είναι η έντονη φιλανθρωπική σου δράση. Είναι κάτι όμως που έχει δει τα φώτα της δημοσιότητας ελάχιστες φορές.  Για ποιο λόγο προτιμάς να μην προβάλλεται αυτή η πλευρά του καλλιτέχνη;
Απ' την οικογένεια μου έχω μάθει και έχω διδαχθεί κάποιες αρχές. Μια από αυτές είναι να βοηθάω τον συνάνθρωπο όποτε μπορώ και μου δίνεται η ευκαιρία. Όποτε λοιπόν μου δίνεται αυτή η ευκαιρία θα το κάνω χωρίς αυτό να πάρει κάποια δημοσιότητα. Το κρατάω για μένα και μιας και μου δίνεις την ευκαιρία,  θα ήθελα να περάσουμε στον κόσμο το μήνυμα της προσφοράς προς τον συνάνθρωπο ειδικά αυτή την εποχή που γύρω μας βλέπουμε ότι υπάρχουν άτομα που χρειάζονται βοήθεια. 

Στον εαυτό σου τι αλλαγές έχεις παρατηρήσει;
Πιστεύω πως περπατάω πάνω στο δρόμο της ωρίμανσης, τώρα όσον αφορά αν τα πηγαίνω καλά ή όχι και για υπόλοιπα, καλύτερα να ρωτήσετε τους τρίτους.

Ποια είναι η αγαπημένη σου ‘αμαρτωλή’ συνήθεια που αρνείσαι πεισματικά να απο-χωριστείς;
Η κατ' επιλογή μοναχικότητα. Είναι κάτι που μπορεί να ενοχλεί ανθρώπους του στενού περιβάλλοντος μου, αλλά είναι μια εσωτερική ανάγκη προκειμένου να καλύψω τις καλλιτεχνικές μου ανησυχίες. 

Ποια στοιχεία του χαρακτήρα σου δεν είναι εμφανή υπό το φως της δημοσιότητας;
Αν σας  πω πολλά θα ακουστεί υπερβολικό, αν σας πω τα θετικά θα ακουστεί ψωνίστικο, αν σας πω τα αρνητικά θα είναι λίγο αντιπαθητικό, επομένως ας κρατήσουμε το μυστήριο σε εξέλιξη και ας αφήσουμε τις μελλοντικές επιλογές μου να τα αναδείξουν. 

Πολλές φορές έχουμε ακούσει ότι η νύχτα είναι σκληρή. Ποιο είναι το μεγαλύτερο μάθημα που έχεις πάρει μέχρι τώρα;
Η νύχτα γίνεται πιο σκοτεινή όταν κινείσαι σε σκοτεινά μέρη, όταν επιλέγεις όμως μέρη φωτεινά βλέπεις πιο καθαρά το τι γίνεται γύρω σου. Με λίγα λόγια σε οποιοδήποτε επαγγελματικό κλάδο κι αν ανήκεις, σε οποιαδήποτε ώρα της ημέρας είναι σημαντικό να κάνεις  πάντα τις σωστές επιλογές.

Σε πετυχαίνουμε εν τω μέσω μίας πολύ επιτυχημένης συνεργασίας με τον Πάνο Κιάμο. Πώς ήταν η συνύπαρξή σας;
Η συνεργασία μου με τον Πάνο μπορεί να χαρακτηριστεί απολύτως πετυχημένη τόσο από  πλευράς καλλιτεχνικής συνύπαρξης όσο και από πλευράς αποδοχής από τον κόσμο. Πέρα απ' τα επαγγελματικά όμως έκανα και ένα νέο φίλο, που είναι πολύ καλός πατέρας, με ευγένεια και ήθος.  

Τι να περιμένουμε από εδώ και πέρα; Τι να σου ευχηθούμε;
Πριν λίγες εβδομάδες ολοκληρώθηκαν οι εμφανίσεις μας στο Club 22 στην Αθήνα και αυτή την περίοδο συνεχίζουμε τις εμφανίσεις μας στο Politia Live Clubbing παρέα με τον Πάνο Κιάμο, που θα ολοκληρωθούν προς τα τέλη Ιουνίου. Παράλληλα κυκλοφόρησε απ' την Heaven και το νέο μου τραγούδι "Χαμένο Παιδί" σε μουσική και στίχους δικούς μου το οποίο αποτελεί τον προπομπό μιας ολοκληρωμένης δισκογραφικής δουλειάς με πολλές εκπλήξεις που θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο. Το υπόλοιπο του καλοκαιριού θα πραγματοποιήσω 10 επιλεγμένες εμφανίσεις σε Ελλάδα, αλλά και στην Κύπρο που λατρεύω και μου έχει λείψει! Όσο για τις ευχές τις αφήνω σε εσάς, με πρώτη την Υγεία και συμπληρώστε ό,τι άλλο θέλετε.

 

Να σου ευχηθούμε κι εμείς λοιπόν η υγεία, η ευτυχία και η έμπνευση να συνεχίσουν να σε συντροφεύουν ακατάπαυστα σε κάθε σου βήμα και μαζί με τους ανθρώπους που αγαπάς και σ’ αγαπούν να συνεχίζετε να κτίζετε ᾽᾽μέρα με τη μέρα᾽᾽ όμορφες αναμνήσεις και πολλές επιτυχίες, προσωπικές και επαγγελματικές. Ας είναι η νέα σου δημιουργία, το ‘Χαμένο Παιδί’, καλοτάξιδη!