ΜΙΖΑ ΕΔΩ, ΜΙΖΑ ΕΚΕΙ, ΜΙΖΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΕΡΑ...
Απο αΜΠΑΛΑτος
Δημοσιεύθηκε: 18 August 2017

…μίζα στη γη, στον ουρανό, μίζα στον αέρα. Μίζα να φας, μίζα να πιεις, μίζα να πας να χέσεις, από μίζα να σηκωθείς και σε μίζα να ξαναπέσεις.


Αν δεν το γνωρίζετε ή δεν έχετε ξανακούσει το πιο πάνω άσμα ή έκφραση, πρέπει να σας ενημερώσω πως έχω αντικαταστήσει τη λέξη «σκατά» με τη «μίζα». Έτσι για να είμαστε λίγο πιο (ξε)κάθαροι.
Η… μυρωδάτη αυτή εισαγωγή θα ήταν και το μοναδικό που θα έγραφα για αυτό που όλοι βλέπουμε, ζούμε, αναπνέουμε, λιποψυχούμε. Και δεν εννοώ τα μαλακισμένα τα φουσκωτά που γέμισαν οι παραλίες, ούτε για την άμωμο σύλληψη.
Έλα όμως που παρότι είναι διακοπές, πρέπει να γεμίσουν οι γραμμές. Όπως βλέπετε, το ποιητικό μου σε αυτή την έκδοση χτυπάει… κόκκινο, όπως παθαίνει ο εγκέφαλος μου πλέον όταν ακούω (για άλλη μία φορά) το Despacito. 
Σκέψου να κυκλοφορούσα και εκεί που συχνάζει κόσμος δηλαδή και να μην την έβγαζα ερημίτης ολόχρονα, εγώ και τα γίδια μου.
Όπως και να έχει όμως. Ξέχασα τι θα έγραφα με όλα τα πιο πάνω. 


Η αναφορά στη μίζα και στα… παράγωγά της, αφορά φυσικά στη μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού. Σε όλο της το φάσμα. Αυτό το αυθαίρετο (για εσάς, εγώ είμαι σίγουρος) συμπέρασμα βγαίνει από τις κινήσεις, τα ονόματα, τους αριθμούς και όλα όσα συνοδεύουν (και) τη φετινή μεταγραφική περίοδο.


Μέχρι τα μέσα Ιουλίου είχα μετρήσει γύρω στις 120 (!) προσθήκες παικτών στο σύνολο, για τις 14 ομάδες της Α’ κατηγορίας. Σκεφτείτε να μπορούσαν κιόλας να κάνουν μεταγραφές Ολυμπιακός και Εθνικός τι θα γινόταν δηλαδή. Υπολογίζοντας και τις 14, με τα μαθητικά του μπακάλη, φθάσαμε ήδη τις εννιά μεταγραφές ανά ομάδα. Και ακόμη έχουν/είχαν, δεν ξέρω πότε το διαβάζεις αυτό αγαπητέ αναγνώστη, ως το τέλος του Αυγούστου, τότε που παθαίνουν συνήθως όπως το Game of Thrones, με τις σφαγές μέσα.

«Λίγες και καλές κι όσες χρειάζονται». Έτσι δεν μας λένε κάθε χρόνο για τις μεταγραφές; Εκτός κι αν εννοούν τις μίζες.
Πρέπει να προσέχεις την σήμερον ημέρα, να μην το παρακάνεις. Αλλά και απ’ την άλλη ισχύει το (δικό μου) γνωμικό: «Τη δόξα (όχι την ομάδα) πολλοί μπορεί να εμίσησαν, τη μίζα ουδείς».