ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΡΑΝΤΙΝΗΣ - Ο Rock Star πρίγκιπας
Απο Μύρια Τρύφωνος
Δημοσιεύθηκε: 08 June 2017

Στα 38 του, ο βαθιά ονειροπόλος Θοδωρής Μαραντίνης έχει τον χαρακτήρα και τη διάθεση ενός Rock Star, ενώ παράλληλα κουβαλά το χιούμορ και την απλότητα του άντρα της διπλανής πόρτας. Καθ’ότι και ο ίδιος είναι γόνος μιας πολύ αγαπημένης οικογένειας, μας μιλά για το πόσο τον έχει αλλάξει ο ερχομός των παιδιών του αλλά και για τις δύσκολες προσωπικές στιγμές που βίωσαν πρόσφατα με την σύζυγο του, τους ΟΝΙΡΑΜΑ και το μεγαλύτερο μάθημα που έχει πάρει μέχρι στιγμής.

 

 

Έχεις νιώσει ποτέ ότι έχεις βρεθεί στο απόγειο της ζωής σου, ό,τι και αν αυτό σημαίνει για σένα;
Όχι, στο απόγειο όχι. Είμαι από τους ανθρώπους που πιστεύουν ότι μετά από μια επιτυχία μπορείς να αναπροσαρμόσεις την κατάσταση και να κατευθυνθείς κάπου αλλού, είτε σε προσωπικό, είτε σε επαγγελματικό επίπεδο. Επίσης μόνο οι επιτυχίες οι προσωπικές ή μόνο οι επαγγελματικές, δεν ορίζουν το απόγειο, οπότε ο συνδυασμός είναι που κάνει την διαφορά. Η πραγματική επιτυχία είναι να είσαι πολύ καλά με τον εαυτό σου, οπότε αυτό είναι μια διαδικασία που κρατάει πολύ, και έχω ακόμα στόχο για την απόλυτη επιτυχία - ευτυχία.
Από το 1 μέχρι το 10 πόσο ικανοποιητική είναι η σχέση σου με τον εαυτό σου;
Έχω φτάσει σε ένα πολύ καλό επίπεδο, που μπορεί να είναι και γύρω στο 7.

Τι σημαίνει το ‘10’ για σένα;
10 για μένα σημαίνει να κοιτάς τον εαυτό σου στο καθρέφτη και να μην έχεις καμία δεύτερη σκέψη, κανέναν προβληματισμό, καμία ενοχή. Είναι να καταφέρεις να αγαπάς όλους τους ανθρώπους γύρω σου άνευ όρων, να μην περιμένεις απαραίτητα κάτι πίσω, όταν δίνεις κάτι. Να δημιουργήσεις οικογένεια και να δώσεις τις βλέψεις και όλη σου την αγάπη στην οικογένεια και στα παιδιά σου, και να έχεις βρει το ιδανικό χόμπι για επάγγελμα που σε κάνει να σηκώνεσαι κάθε πρωί και να λες “ναι, θέλω να σηκωθώ από το κρεβάτι”.

Εσύ απέχεις μόλις 3 μονάδες.
Ναι κάθε επίπεδο έχει διαφορετικό βαθμό δυσκολίας. Έχω συνειδητοποιήσει εγώ τι θέλω και δουλεύω πάνω σε αυτό. Ατομικά διαβάζοντας, κάνοντας ψυχο-θεραπεία, παρακολουθώντας σεμινάρια. Προσπαθώ να παρατηρώ τον εαυτό μου ως εξωτερικός παρα-τηρητής, προσπαθώ να είμαι σε μια καλή επαφή με την γυναίκα μου και τα παιδιά μου, ώστε να παίρνω ‘feedback’  και προσπαθώ να κάνω και τον απολογισμό μου πολύ συχνά, στο τέλος κάθε μέρας, για να δω που είμαι και πώς αισθάνομαι γι αυτό.


Είναι μια διαδικασία στην οποία υπέβαλλες τον εαυτό σου ανέκαθεν ή προέκυψε κάτι και σε ώθησε να αναπτύξεις αυτόν τον μηχανισμό;
Όχι, κάποια στιγμή ένιωσα κάπως άδειος και βγαίνοντας από αυτό και βλέποντας ότι δεν στέκει αυτό το πράγμα γιατί όλα όσα ήθελα συνέβαιναν, οπότε με αφορμή αυτό κατάλαβα ότι κάποια άλλη διαδικασία μέσα μου μου δίνει αυτή την αίσθηση, οπότε μπήκα στο παιχνίδι να την αλλάξω.

Είναι κατάρα των επωνύμων νομίζεις να αισθάνονται αυτό το κενό αφού γίνουν διάσημοι;
Είναι η φύση της δουλειάς, γιατί γενικά η συνθήκη αυτή μετά από κάποιο σημείο μπορεί να γίνει και παραβιαστική. Όταν έχεις ένα όριο και το κατακτήσεις, μετά δημιουργείται ένα κενό και θέλει νομίζω και την αυτοσυγκράτηση και την διάθεση για αυτοβελτίωση, ώστε να το ξεπεράσεις και να στοχεύσεις αλλού. Νομίζω σε αυτό με βοήθησε πάρα πολύ η οικογένεια σε όλα τα επίπεδα, που ήταν ένα μεγάλο ερέθισμα, ενώ με το που έρχονται τα παιδιά γίνεσαι και αλτρουιστής. Με τον ερχομό των παιδιών άρχισε να μπαίνει το ‘εμείς’ μπροστά από το ‘εγώ’, οπότε αυτό μπορεί να σου ταράξει πραγματικά όλη σου την κοσμοθεωρία, αλλάζουν οι προτεραιότητές σου και βλέπεις τον κόσμο και τις επιλογές σου διαφορετικά. Ήταν το μεγαλύτερο δώρο που έχω λάβει στη ζωή μου.

Ποια εικόνα αισθάνεσαι ότι έχουν τα παιδιά σου για σένα;
Του γελωτοποιού (γέλια). Μ’ αρέσει, ίσως σε βαθμό πέρα από το θεμιτό, να κάνω τα παιδιά μου να γελάνε συνέχεια. Θέλω να βλέπω το χαμόγελο συνέχεια στα χείλη τους. Το γέλιο είναι πολύ όμορφο πράγμα και τα γελαστά και θετικά άτομα έχουν ένα σημαντικό όπλο στη ζωή τους.
Οι σημαντικοί άνθρωποι στη ζωή ενός ανθρώπου παίζουν σημαντικό ρόλο στην διαμόρφωση ακόμα και του . Εσένα πώς σε επηρέασε η Σίσσυ;
Καταρχάς με βοήθησε ως πατέρα, γιατί η Σίσσυ ήταν πιο έτοιμη να γίνει γονιός, οπότε με έβαλε και μένα πολύ περισσότερο και πιο γρήγορα να έρθω πολύ κοντά στα παιδιά μου. Είναι ένας άνθρωπος πολύ γλυκός, πολύ έξυπνη και με φοβερή αισθητική που της αρέσει να ζει τη στιγμή, ενώ εγώ ήθελα να ζω τη στιγμή στο μέλλον, οπότε αυτό έχει δημιουργήσει μια καλή ισορροπία μεταξύ μας, που ο ένας έχει φέρει τον άλλον πιο κοντά και στα δύο. Εγώ την βοηθάω να κάνει όνειρα και αυτή με βοηθάει να ζούμε το τώρα, και αυτός είναι ωραίος συνδυασμός και αισθανόμαστε καλά και ως παρέα.

Την απολαμβάνεις την δημοσιότητα;
Αν ναι, τι απολαμβάνεις περισσότερο σ’ αυτήν;
Το να λαμβάνεις την αγάπη του κόσμου και γενικά των ανθρώπων, είναι σίγουρα πολύ όμορφο και αυτό πρέπει να κρατάμε, ακόμα και αν μερικές φορές μπορεί να γίνει με τρόπο κουραστικό ή προσβλητικό. Από κει και πέρα, το να σε εξυπηρετούν καλύτερα σε ένα εστιατόριο (γέλια) ή κάποιοι άνθρωποι να σε βοηθούν σε κάποια πρακτικά ή γραφειοκρατικά θέματα, είναι κάτι που σίγουρα έχει πλάκα.

Έχεις εκμεταλλευτεί το όνομά σου για να έχεις ειδική μεταχείριση κάπου; (γέλια)
Πέρα από 2-3 περιπτώσεις που ήθελα να πάρω κάτι για τα παιδιά μου ή ήθελα ένα καλύτερο τραπέζι για να κάτσω με την γυναίκα μου στην επέτειό μας, όχι! 

Ωστόσο ακόμα και οι  διάσημοι είναι απλοί άνθρωποι που έρχονται αντιμέτωποι με διά-φορες ανθρώπινες και αναπόφευκτες εμπει-ρίες. Πρόσφατα είχατε βιώσει και εσείς σαν ζευγάρι και σαν οι-κογένεια ένα πολύ δυσάρεστο γεγονός. Μια προσωπική ιστορία ξαφνικά ανακυκλώνεται στα περιοδικά. Πώς το βιώσατε όλο αυτό σε σχέση με τα μέσα;
Αυτό είναι το κομμάτι που είχαμε αναλύσει πιο πριν. Μοιραία και τα άσχημα γίνονται πιο μεγάλα και συνεχώς έρχονται μπροστά σου. Δεν μπορείς λίγο να ξεχαστείς, να κρατήσεις ένα χαμηλό προφίλ μέχρι να περάσει μια δύσκολη προσωπική στιγμή.  Έτσι όπως είχαμε ανακοινώσει ότι είναι έγκυος η Σίσσυ, έπρεπε επίσης να μιλήσουμε και γι᾽ αυτό και έπρεπε να τελειώσει το θέμα εκεί, για να μην είναι βασανιστικό και για εμάς και κυρίως για την Σίσσυ. Το να το αφήναμε στον αέρα και να μας ρωτούσε ο κόσμος στον δρόμο, σε συνεντεύξεις, σε προσωπικό επίπεδο ‘πότε γεννάτε;’ ‘τι είναι, αγοράκι ή κοριτσάκι; θα ήταν πολύ πιο επώδυνο, οπότε έπρεπε να το οριοθετήσουμε.

Η ανταπόκριση του κόσμου με το άκουσμα της είδησης σας βοήθησε να το ξεπεράσετε;
Ο κόσμος σε αυτό δεν μπορεί να βοηθήσει σε αυτό, γιατί είναι ένα εντελώς προσωπικό θέμα. Ο τρόπος μας για να το πενθήσουμε με τον δικό μας τρόπο ήταν να το μοιραστούμε ώστε να μην χρειαστεί να δώσουμε άλλες εξηγήσεις ή να δίνουμε καθημερινά. Από κει και πέρα λάβαμε αγάπη αρκετή. Υπήρχαν στιγμές που όλο αυτό γινόταν φορτικό, όπου προσπαθούσαμε να το ξεχάσουμε και ακόμα και η συμπαράσταση μας το θύμιζε. Κρατήσαμε όμως την αγάπη και προχωρήσαμε μπροστά. 

‘Ό,τι ανεβαίνει κατεβαίνει μια μέρα’.
Αυτό ήταν ένα απόφθεγμα που χρησιμοποιούσε συχνά και ο πατέρας μου προσπαθώντας να με κάνει να μην πάρουν τα μυαλά μου αέρα. Κάποια στιγμή όταν άρχισα να ψάχνω τον εαυτό μου, προσπάθησα να ξεπεράσω ίσως την ματαιότητα της καθαρά επαγγελματικής επιτυχίας και να δω λίγο πέρα από αυτό. Οπότε κάπως έτσι μου βγήκαν αυτοί οι στίχοι που λέει ότι όλα είναι ένας κύκλος που γυρίζει ξανά και ξανά.
Πόσο δύσκολο ήταν το πάντρεμα 6 διαφορετικών προσωπικοτήτων για την δημιουργία των ΟΝΙΡΑΜΑ;
Είναι σίγουρα μια διαδικασία δύσκολη, σαν να έχεις 6 σχέσεις ταυτόχρονα, οπότε θέλει πολύ δουλειά, πολύ σκέψη, σεβασμό και αγάπη.

 

Η μεγαλύτερή σας πρόκληση;
Να προσπαθήσουμε να μείνουμε φίλοι. Να μην χαλάσει η φιλία στον βωμό του επαγγελματικού, των οικονομικών, της καριέρας και της ματαιοδοξίας.

Πιστεύεις στο ‘όλα γίνονται για κάποιο λόγο’;
Ναι! Αυτό είναι από τα βασικά μου πιστεύω, ότι όλα είναι ένα μάθημα και ένας οδηγός στη ζωή και προσπαθώ να καταφέρω να δω τι είναι το καθετί, γιατί πολλές φορές είναι πολύ δύσκολο να το διακρίνεις, και να καταλάβεις τι ήρθε να σου διδάξει.

Ποιο είναι το μεγαλύτερο μάθημα που έχεις πάρει;
Στο πιο ιδιωτικό κομμάτι, ότι πραγματικά τα όνειρα μπορούν να εκπληρωθούν όταν το πιστεύεις. Σε ένα πιο γενικό επίπεδο ότι ο χρόνος περνά γρήγορα και οι στιγμές φεύγουν, και οι καλές και οι κακές, και αυτό πρέπει να το έχεις κατά νου, ώστε να νιώθεις ευγνώμων για τις καλές και να μην αφήσεις τις κακές να σε διαλύσουν, γιατί θα περάσουν.

 

Καλή συνέχεια στις επιτυχίες!