Είναι ωραίο να μεγαλώνεις!
Απο Έκτορας Νεοφύτου
Δημοσιεύθηκε: 08 June 2017

“ Η ζωή είναι περίπλοκα απλή και
όχι απλά περίπλοκη! ”

Ε, και τι έγινε, αν έχεις φάει το ένα δεύτερο ή το ένα τέταρτο του αιώνα; Ούτε ο πρώτος είσαι, ούτε και ο τελευταίος. Γιατί τόσο άγχος βρε αδελφέ; Άνθρωποι προϋπήρξαν χιλιάδες χρόνια πριν εσύ καν να θεωρείσαι απομακρυσμένη πιθανότητα! Άνθρωποι επίσης θα υπάρχουν, όταν εσύ δεν θα υπάρχεις καν σαν ανάμνηση στο μυαλό των τρισέγγονών σου. Όπως αντιλαμβάνεσαι τελικά, η ζωή είναι περίπλοκα απλή και όχι απλά περίπλοκη! Ξεκαθάρισε το στο μυαλό σου. 

Οκ, μεγαλώνεις... Ε και; Θα έπρεπε να χαίρεσαι που έχεις τη δυνατότητα να αντιλαμβάνεσαι τη ζωή πλέον με μια πιο ώριμη ματιά που σαφώς σε βγάζει από τη δύσκολη θέση να εκτεθείς. Είναι πιθανόν να ξέρεις να χειρίζεσαι καλύτερα πλέον τους ανθρώπους και τις καταστάσεις. Χέστηκες για το τι πιστεύουν οι άλλοι για εσένα. Στο κάτω - κάτω, η πληροφορία αυτή, ή αν θες η εντύπωση που έχουν οι άλλοι για εσένα, δεν θα διατηρηθεί, ούτε και θα ανακυκλωθεί σαν προβληματισμός στα αρχίδια καμιάς μορφής ζωής στο σύμπαν αυτό, αφού την κάνεις για πάνω ή για κάτω. Ανάλογα.  
Πάψε να αναλώνεις τα νιάτα και την ενέργειά σου σε ανούσια πράγματα. Μπορείς να ζήσεις και τώρα που μεγάλωσες. Ποιος είπε ότι δεν μπορείς να φας με το χέρι; Ότι δεν μπορείς να κάνεις φασαρία και άμα λάχει να κάνεις και καμιά πλακίτσα στον δίπλα σου στο σινεμά; Ποιος είπε ότι δεν μπορείς να ξανά ερωτευτείς ή να βγεις με το αμόρε σου για μιλκσέικ αντί για ποτό; 

Καλώς ή κακώς, είμαστε ¨εργοστασιακά¨ φτιαγμένοι να ζούμε με ημερομηνία λήξης. Η σχετικότητα του χρόνου είναι γνωστή άλλωστε. Φρόντισε όμως, να βρεις έναν τρόπο να ξεζουμίσεις όσο πιο πολύ μπορείς τις μονάδες μέτρησής του. Είτε αυτές είναι μέρες, είτε ώρες, είτε λεπτά, είτε στιγμές! Το χρόνο, δεν μπορείς να τον δαμάσεις ή έστω να τον ελέγξεις. Μπορείς, όμως, να επιβληθείς στις μονάδες μέτρησής του. Κυριάρχησε στις στιγμές και φτιάξε έναν δικό σου τρόπο να μετράς το χρόνο, για να περνάς πραγματικά καλά. 

Τι είναι όμως 50 ή 80 ή 100 χρόνια ζωής; Για εμένα, που πλέον θεωρώ ότι ο χρόνος μετριέται σε στιγμές, σημαίνει μια αιωνιότητα! Εγώ ίσως να πεθάνω σε 38.000 στιγμές, σε 60.000 στιγμές, ίσως πάλι και όχι. Μέχρι τότε όμως, ξέρω ότι με περιμένουν χιλιάδες άλλες στιγμές αγωνίας, περιέργειας, χαράς, στεναχώριας, σκέψης, απογοήτευσης, ενθουσιασμού, έρωτα, ακόμα και μίσους. Νιώθω ότι είμαι έτοιμος γι᾽ αυτό, άλλωστε, γι᾽ αυτό μεγαλώνουμε. Για να μπορούμε να τις καταλαβαίνουμε αυτές τις στιγμές και να μην τις περνάμε στο ντούκου. Αυτά δίνουν γεύση στη ζωή μας. 

Τελοσπάντων, αυτό που θέλω να σας πω, είναι να μην φοβάστε να μεγαλώνετε. Αυτό είναι ένα δώρο. Μόνο καθώς μεγαλώνουμε μπορούμε να εκλάβουμε την έκταση των στιγμών και των συναισθημάτων. Πρέπει να ερωτευθούμε για να νιώσουμε αγάπη, πρέπει να πληγωθούμε για να νιώσουμε τη φιλία, πρέπει να γίνουμε γονείς για να αντιληφθούμε τι πάει να πει προστασία. Πρέπει να ωριμάσουμε για να βάζουμε τις σκέψεις μας σε μια τάξη, να δοκιμάζουμε για να ξέρουμε τι μας κάνει και τι όχι. Να απορρίπτουμε για να είμαστε βέβαιοι και να ρισκάρουμε όταν δεν είμαστε. 

Σταθείτε, λοιπόν, μπροστά από τον καθρέφτη σας, κοιταχτείτε βαθιά μέσα στα μάτια σας, παρατηρείστε την εικόνα σας και χαμογελάστε στον εαυτό σας. Όλα αυτά που βλέπετε μπροστά σας, είναι αποτέλεσμα αμέτρητων στιγμών!
Ευχηθείτε στον εαυτό σας να ζήσει και να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο, για να μπορέσετε να δείτε πως αυτό που είστε, μπορεί να εξελιχθεί όπως εσείς θέλετε, γιατί εσείς ελέγχετε τις στιγμές σας.