Gym Freaks
Απο Praxia Aresti
Δημοσιεύθηκε: 01 April 2015

Καθώς το καλοκαίρι πλησιάζει, τα γυμναστήρια γεμίζουν. Κάποιοι όμως είναι ολόχρονα ορκισμένοι στη γυμναστική και έχουν βαλθεί να κάνουν όλο τον κόσμο φανατικό, προτείνοντας ξεχωριστά είδη εκγύμνασης, διασκεδαστικά αλλά και πολλά υποσχόμενα.

 

Γιάννης Ορφανός, Bodytek Studios

Ειδικότητα: BSc, MA Physical Education, Phd Sports Sciences

Στα Bodytek Studios μπορείτε να γυμναστείτε με την αποτελεσματική και ασφαλή μέθοδο της μυοδιέγερσης.

Μέσα σε 20 μόνο λεπτά, 2 φορές τη βδομάδα, όλες οι μυικές ομάδες και οι εν τω βάθει μύες ενεργοποιούνται και γυμνάζονται. Με στοχευμένη, εξατομικευμένη και ελεγχόμενη εκγύμναση οι δυναμικές συσπάσεις των μυών διεγείρουν επίσης την παραγωγή κολλαγόνου και της ροής αίματος στο δέρμα. Το αποτέλεσμα είναι σαφώς η αύξηση της μυικής μάζας και η απώλεια λίπους, όπως και η μείωση της κυτταρίτιδας, η βελτίωση του καρδιαγγειακού συστήματος, αλλά και η μείωση του πόνου στην πλάτη, αυχένα, και αρθρώσεις. Είναι η ιδανική μέθοδος προπόνησης και για αθλητές, αφού είναι η μόνη μορφή εκγύμνασης που αυξάνει τη μέγιστη απόδοση μέσω της βελτίωσης της ταχύτητας της κίνησης.

Η μέθοδος των Bodytek Studios είναι ιδανική για τον καθένα, γιατί μπορεί να εφαρμοστεί σε όλους, ανεξαρτήτου ηλικίας και φυσικής κατάστασης.

 

Ζήνωνας Αριστείδου, Salveo Health & Fitness (Ajax Hotel)

Ειδικότητα: B.Sc. Physical Education & Sports Science, National Trainer για το CxWorx και Born to Move, Grit & Body Pump Instructor, Προπονητής Σκι στο πανεπιστήμιο ΤΕΠΑΚ

CxWorx, 30 λεπτά επαναστατική προπόνηση κορμού με λάστιχα και αντιστάσεις για κοιλιακούς γλουτούς και σωστή στάση σώματος.

Είναι το πρόγραμμα για τους μύες του κορμού που συνδέουν το πάνω μέρος με το κάτω μέρος του σώματος Είναι ιδανικό για σύσφιξη της κοιλιάς και των γλουτών, καθώς και στην βελτίωση της λειτουργικής προπόνησης που βοηθά στην πρόληψη τραυματισμών. 

Στο CxWorx μπορείς να προκαλέσεις τον εαυτό σου και να δουλέψεις σε διαφορετικό επίπεδο έντασης ανεξάρτητα από το επίπεδο της φυσικής σου κατάστασης.

 

Παντελής Πούρος, Muscle Factory Gym

Ειδικότητα: Γυμναστής/προσωπικός γυμναστής, αθλητής σωματικής διάπλασης

To Muscle Factory Gym απευθύνεται σε άτομα που θέλουν ένα καλύτερο και πιο καλλίγραμμο σώμα, όπως επίσης και σε ανθρώπους που επιθυμούν να χτίσουν και να τονώσουν το σώμα τους με μυική μάζα, μέσω μίας υγιεινής διατροφής και μίας συγκεκριμένης εκγύμνασης.

Το body building απευθύνεται σε άτομα που στόχο έχουν να αυξήσουν αρμονικά την ανάπτυξη της μυικής τους μάζας και δύναμης με μία προοδευτική και σωστή υπερφόρτωση σωματικής διάπλασης.

Η υπομονή, η επιμονή, η αυτοσυγκέντρωση και η ισχυρή θέληση είναι τα βασικά συστατικά τα οποία απαιτείται να έχει ένα άτομο που θέλει πραγματικά να ασχοληθεί με το συγκεκριμένο άθλημα.

 

Στέλιος Παναγιώτου, Fight & Fitness Co.

Ειδικότητα: Εκπαιδευτής Πολεμικών Τεχνών, Crossfit Level-1 Trainer

Το Fight & Fitness Co. είναι σχολή πολεμικών τεχνών που ειδικεύεται στην πολεμική τέχνη του Muay Thai, στο ΜΜΑ (Mixed Martial Arts) και στο Cross Training μέσω ομαδικών και ατομικών προγραμμάτων. Χαρακτηριστικό στοιχείο του Muay Thai είναι τα κτυπήματα με τα χέρια, αγκώνες, γόνατα και λακτίσματα και στο ΜΜΑ προστίθεται το στοιχείο της πάλης, των λαβών υποταγής και των κτυπημάτων στο έδαφος. Το Cross Training είναι ένα είδος κυκλικής προπόνησης που βελτιώνει σημαντικά τα επίπεδα φυσικής κατάστασης του αθλούμενου. Οι πολεμικές τέχνες είναι ένας εξαιρετικός τρόπος εκγύμνασης όλου του σώματος αλλά και εκτόνωσης από την ένταση και το άγχος της καθημερινότητας. Επίσης, ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στο κομμάτι της αυτοάμυνας, κάτι που χρειαζόμαστε όλοι στις μέρες που ζούμε.

 

Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου, Studio Pilates By Constantinos

Ειδικότητα: Instructor pilates

Το πιλάτες, απευθύνεται σε όλους τους ανθρώπους και σε άτομα με κινησιολογικές και σπονδυλικές παθήσεις, με οστεοπόρωση, εγκύους και σε παιδιά.

Οι ασκήσεις εκτελούνται στα ειδικά κρεβάτια "reformer "και καρέκλες "chair ". Το πιλάτες βοηθάει στη φυσική ενδυνάμωση, την ισορροπία του σώματος, πνεύματος και ψυχής. Χαρίζει ευεξία και ενεργητικότητα, γυμνάζοντας ολοκληρωτικά και ενιαία το σώμα με έμφαση στο κέντρο και στους κοιλιακούς μύες.

Με το πιλάτες υπάρχει γράμμωση, επιμήκυνση και ενδυνάμωση του μυοσκελετικού συστήματος για να αποφεύγονται τραυματισμοί σε αδύνατα σημεία.

Αποκτάς σωστή στάση σώματος και σωστή αναπνοή.

 

Παναγιώτης Γεωργιάδης, CrossFit Limassol

Eιδικότητα: BSc Sports Science - Certified Strength & Conditioning Specialist / Head Coach of CrossFit Limassol

Το CrossFit είναι ένα πρόγραμμα ενδυνάμωσης και βελτίωσης της φυσικής κατάστασης που στηρίζεται στη συνεχή εναλλαγή, λειτουργικών ασκήσεων (όπως τρέξιμο, άλματα, έλξεις, καθίσματα, ωθήσεις, κινήσεις ζετέ και αρασέ…) που εκτελούνται σε υψηλή ένταση.

Το CrossFit Limassol είναι το πρώτο γυμναστήριο CrossFit παγκύπρια και είναι προσηλωμένο στο να επιτυγχάνει την τελειότητα στην άσκηση, χρησιμοποιώντας ακριβώς της μέθοδο αυτή. Ακολουθείται ένα πρόγραμμα με πολλές διαφοροποιήσεις και με λειτουργικές κινήσεις, σε υψηλή ένταση. Τα προγράμματα CrossFit μιας μέρας μπορεί να έχουν, σε γενικές γραμμές, την ίδια δομή, όμως μπορεί να υπάρξει τεράστια διαφοροποίηση σε σχέση με τον βαθμό δυσκολίας τους. Περίλαμβάνουν  άρση βαρών, γυμναστική, kettlebells, τρέξιμο, κωπηλασία κλπ.  Προσαρμόζονται πάντα στον ασκούμενο, στις δυνατότητες και στις ιδιαιτερότητές του.

 

Κωνσταντίνος Σταυρινού, Stavrinou Crosstraining

Ειδικότητα: Personal Trainer, Crossfit level 1 Trainer.

Το πρόγραμμα crosstraining είναι ένα πρόγραμμα ενδυνάμωσης και φυσικής κατάστασης που χρησιμοποιεί λειτουργικές κινήσεις, συνεχώς εναλλασσόμενες σε υψηλή ένταση. Μία προπόνηση crosstraining μπορεί να περιλαμβάνει τρέξιμο, ποδήλατο, κωπηλατική και σκι erg ως αερόβιους σταθμούς, ασκήσεις με μπάρες, ιμάντες, kettlebells, σχοινάκι, medicine balls, steps αλτήρες και πολλά άλλα.